Parcul Unirii va aduce un aer modern oraşului Băile Olăneşti

 Breaking News

Parcul Unirii va aduce un aer modern oraşului Băile Olăneşti

Parcul Unirii  va aduce un aer modern oraşului Băile Olăneşti
martie 05
19:19 2020

În cadrul proiectului de îmbunătăţire a infrastructuri de turism în staţiunea Băile Olăneşti – Modernizare Parc Unirii, accesat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritara 7 – „Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”,  se vor realiza lucrările de amenajare în zona accesului principal a unui punct de informare care va conţine un echipament automatizat pentru informare. În cadrul proiectului sunt cuprinse trasele turistice din zonă, hotelurile, punctele de atracţie etc. şi un panou luminos pe care va fi afişată harta oraşului, cu principalele obiective de interes public. Proiectul mai cuprinde amenajarea a 10 cişmele racordate la reţeaua de apă potabilă.  Întreaga zonă va fi dotă cu mobilier urban (băncuţe şi coşuri de gunoi). Se va monta gazon rulou rezistent în toate spaţiile verzi. În zona de sud a parcului se va realiza unui ceas floral şi se va amplasa o fântână muzicală şi luminoasă, în apropierea zonei de acces în parc. În proiect este inclusă şi reamenajarea zonei cu apă a iazului, realizarea unei mici cascade prin montarea unor pompe de recirculare a apei şi punerea în valoare a întregii zone printr-un sistem de iluminat nocturn. Se va moderniza inclusiv locul de joacă, prin înlocuirea în totalitate a obiectelor de joacă cu un echipament modern, compus din elemente de lemn echipat cu frânghii de cățărare, așezat pe fundații izolate din beton armat. Incinta locului de joacă va fi amenajată cu dale de cauciuc speciale pentru astfel de spaţii. Pentru iubitorii de sport, proiectul include amenajarea unei zone pentru fitness prin amplasarea de echipamente fitness în spaţiul unuia dintre cele două foişoare existente, montarea a șapte mese de şah şi două mese de tenis în celalalt foişor. În zona accesului principal se va achiziţiona şi amplasa un ceas urban, astfel încât să poată fi observat inclusiv din zonele învecinate parcului. Se vor monta instalaţii wi–fi și se va realiza un sistem de iluminat fiabil şi eficient, prin înlocuirea celor 28 de corpuri de iluminat, dar şi  plantarea a 82 de arbori de diferite specii în ton cu flora locală.

„Băile Olăneşti“, retușată cu bani europeni

„În viitorul apropiat, staţiunea Băile Olăneşti va căpăta o nouă înfăţişare, în primul rând datorită proiectelor europene care se vor realiza în oraş”, a precizat primarul social-democrat Sorin Vasilache. Oraşul Băile Olăneşti reprezintă o zonă cu interes major pentru dezvoltarea întregului judeţ. Aici, turismul balnear este bine reprezentat, puterea binefăcătoare a apelor minerale ajungând să fie cunoscută în întreaga ţară. Motorul oraşului Băile Olăneşti îl reprezintă staţiunea şi agenţii economici, recunoaşte primarul Sorin Vasilache, pentru care identificare fondurilor privind dezvoltarea turistică a oraşului este o prioritate.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...