La Pesceana, proiectele sunt în grafic

 Breaking News
  • No posts were found

La Pesceana, proiectele sunt în grafic

La Pesceana, proiectele sunt în grafic
martie 08
18:30 2020

În localitatea Pesceana, primarul Ion Vasile, are în plan pentru acest an un număr mare de investiţii pentru comună. Deşi bugetul local nu este de partea sa, primarul comunei Pesceana a reuşit să obţină finanţare prin mai multe programe guvernamentale. Proiectele sale, deşi greu dobândite, vor schimba radical imaginea comunei şi îi vor constitui valoarea adevărată, pe care aceasta o merită.

Printre primele proiecte pe care le are în derulare primarul se numără construcţia din temelii a unei grădiniţe, cu bani atraşi prin programul de finanţare PNDL-2, iar cu bani alocaţi pentru situaţii de urgenţă se lucrează la reabilitarea şi consolidarea a trei poduri şi podeţe care vor fi finalizate în aproximativ două săptămâni, în satele Lupoaia, Ursoaia şi Cermegeşti. Pentru alte patru poduri, realizate cu fonduri guvernamentale, urmează să înceapă construcţia în următoarea perioadă. Astfel, un pod va fi construit pe Valea Moriştii, în satul Ursoaia, iar celelalte trei poduri vor fi construite în satul Negraia. În localitate s-au mai construit alte două poduri, a căror finanţare s-a realizat tot prin programul PNDL-2, iar, în următoarea perioadă, se va dat starul lucrărilor de reabilitare a dispensarului, care vor dura aproximativ două luni.

„Pentru proiectul de reabilitare a şcolii, care cuprinde lucrările de modernizare şi construire a grupurilor sanitare în interior, în valoare de 17 miliarde de lei vechi nu s-a prezentat nimeni la licitaţiile precedente. Astfel, vom scoate din nou proiectul la licitaţie în perioada aceasta, sperând ca, până la alegerile din iunie, să desemnăm constructorul. Mai mult, săptămâna trecută ni s-a cerut situaţia privind proiectul depus la Fondul de Dezvoltare Naţională pentru asfaltarea drumurilor şi am înţeles că o să-l treacă pe PNDL-2 suplimentar, sau la PNDL-3, atunci când se va deschide acest program. În situaţia aceasta trebuie să realizăm un nou contract cu Ministerul Dezvoltării. Acesta ar fi cel mai important proiect pentru comună dacă se aprobă, deoarece se vor asfalta 12 kilometri de drumuri comunale. Pentru viitor avem în plan să facem un studiu de fezabilitate pentru întocmirea unui nou proiect privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 12 kilometri. Astfel, întreaga localitatea va fi asfaltată. Prin masterplanul judeţului avem un proiect de extindere a reţelei de apă în localitate, pe o lungime de 16 kilometri, pentru care aşteptăm un răspuns. Privind introducerea reţelei de canalizare avem studiul de fezabilitate finalizat, dar nu ni s-a aprobat prin PNDL2. Sperăm că vom reuşi să le implementăm pe toate: canalizare, apă şi asfaltarea drumurilor comunale, deoarece cetăţenii comunei au mare nevoie de aceste proiecte”, a declarat primarul comunei Pesceana, Ion Vasile.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...