Investițiile continuă în comuna Stoileşti, în 2020

Chiar dacă au mai rămas doar trei luni până la finalizareacelui de-al doilea mandat, Florin Ionescu are proiecte importante pentru dezvoltarea localităţii.

Spune că niciodată nu a etapizat activitatea primăriei în funcţie de campania electorală, întotdeauna a realizat lucruri care sunt benefice pentru locuitori, dar faptul că lucrările au coincis cu anumite campanii electorale sunt doar simple coincidenţe.

În prezent, la Stoileştise lucrează al modernizarea drumului comunal 39, pe o lungime de 1,35 kilometri şi la modernizarea unei uliţei pe o lungime de 700 de metri. Cele două investiţii se realizeazăcu bani alocaţi din bugetul primăriei:

„Acest lucru a presupus economii, şi lucrul acesta ne-a permis să efectuăm anumiteinvestiţii foarte importante. De asemenea, avem în vedere până în luna mai să asfaltăm şi uliţa Nemţeşti pe o lungime de 600 de metri, tot din bugetul local. În acelaşi timp suntem preocupaţi de a asigura condiţiile necesare funcţionării unităţilor şcolare, fiindcăinvestim în fiecare an în şcoli. Anul acesta, tot cu bani din bugetul local vom izola un corp de clădire de la şcoala din satul Stoileşti şi vom face reparaţii la sala de sport din satul Urşi”, afirmă primarul.

Proiecte cu bani din bugetul local

Toate proiectele suntaxatedoar peinvestiţii cu bani din bugetul local pentru căeste o perioadă „moartă” din punct de vedere al programelor de finanţare,atât la nivel guvernamental cât şi la nivel european elefiind închise. Se zvoneşte, însă că va fi lansat un nou program PNDL-3, dar asta rămâne de văzut, în funcţie de priorităţile pe care le va stabili noul Guvern Orban privind programele de finanţare:

„Avem proiectele deja întocmite şi aşteptăm lansarea programului pentru a fi introduşi la finanţare. Un lucru care trebuie amintit aici, pe lângă faptul că programele în acest moment sunt inexistente este faptul că am finalizat proiectele prin PNDL-2. Anul trecut am avut o investiţie foarte marecu bani de la FDI,un program util primăriilor din ţară dar care, din păcate, afost închis de actuala guvernare. Avem promisiunea căinvestiţiile începute vor fi continuate şi prin PNDL-3. Proiectul cuprinde asfaltareaa 15,3 kilometri şi suntem singura comună din judeţ care a început lucrările. Constructorul s-a prezentat la lucru şi ne-a întrebat dacă avem surse proprii de finanţare pentru a continua lucrarea. Fiindcă noi nu puteam financiar să susţinem un astfel de proiect,şi-a luat utilajele şi a plecat. În situaţia aceasta, este posibil să fim daţi în judecată deconstructor,chiar dacă suntem conştienţi că situaţia a adus prejudiciu firmei. Lucrările sunt începuteşi,dacă nu vom continua, se vor degrada. Pe Uliţa Nemțești, prin acest program s-a realizat doar turnarea primului strat de asfalt,pe o lungime de 3,6 kilometri. Asta nu este o lucrare finalizată, pentru că în mpdnormal ar trebui turnat stratul doi, de uzură. Fără o finanţare care să asigure finalizarea lucrărilor,aceste lucrări se vor deteriora. Eu aştept să se trezească acest Guvern,fiindcă investiţiile sunt cele care vor scoate România din imaginea negativă pe care o are în Europa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *