Războiul dintre Prefectură și Consiliul Județean pentru banii alocați primăriilor se mută în instanță

 Breaking News
  • No posts were found

Războiul dintre Prefectură și Consiliul Județean pentru banii alocați primăriilor se mută în instanță

Războiul dintre Prefectură și Consiliul Județean pentru banii alocați primăriilor se mută în instanță
martie 16
18:50 2020

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea a atacat la instanța de contencios administrativ Hotărârea nr. 46/18.02.2020 a Consiliului Județean Vâlcea, care privește repartizarea pe unități administrativ –teritoriale a sumei de 27.316 mii de lei din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean, pe motiv că aceasta prezintă o serie de elemente de ilegalitate. Banii fuseseră repartizați de Consiliul Județean Vâlcea din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Vâlcea, constituit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, destinat programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care primăriile din județ nu le pot finanța din veniturile proprii. Pe această temă au existat controverse în ședința de Consiliu Județean de la finalul lunii februarie, președintele Consiliului Județean Vâlcea considerând că fondurile au fost alocate în mod corect, în timp ce prefectul de Vâlcea a solicitat reanalizarea hotărârii de consiliu prin care anumite primării aveau alocați prea puțini bani, sau deloc.  

„Facem precizarea că atribuția care îi revine prefectului, de a verifica legalitatea actelor emise de autoritățile administrației publice locale, nu are legătură cu gestionarea situațiilor de criză de la nivel național sau județean, depunerea de către Instituția Prefectului a acțiunii împotriva acestei hotărâri pe data de 13 martie 2020 fiind exclusiv din cauza reprezentanților Consiliului Județean Vâlcea, care au tergiversat trimiterea documentelor solicitate de către prefect. Prefectul Tiberiu Costea a cerut transmiterea cu celeritate, la câteva zile după votarea hotărârii în ședința din data de 18 februarie 2020 (prin adresă din data de 21 februarie 2020), a documentelor care au fost avute în vedere la repartizarea sumelor diferențiat pe unități administrativ teritoriale, însă Consiliul Județean Vâlcea a răspuns la solicitare abia pe 9 martie 2020 și a comunicat o parte dintre documente, restul fiind ridicate de reprezentantul Instituției Prefectului în data de 10 martie 2020. În urma verificării acestor documente s-a constatat că în nici unul dintre acestea nu se face dovada că s-a ținut cont de solicitările UAT-urilor pentru acordarea de sume pentru destinaţiile prevăzute și nici nu rezultă care au fost, concret, criteriile pe baza cărora Consiliul Județean Vâlcea a repartizat, pe fiecare unitate administrativ-teritorială, suma de 27.316 mii lei. Prin urmare, prefectul Tiberiu Costea a decis să atace în instanță hotărârea Consiliului Județean Vâlcea și să ceară anularea acesteia”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...