USR lansează prima hartă a transparenței în administrația publică locală

 Breaking News

USR lansează prima hartă a transparenței în administrația publică locală

USR lansează prima hartă a transparenței în administrația publică locală
martie 16
18:56 2020

O dată cu intrarea în vigoare a noului Cod Administrativ a devenit obligatorie publicarea de către fiecare primărie a unui Monitor Oficial Local, cu propunerile de hotărâri și hotărârile de consiliu local. Acesta trebuie identificat distinct în cadrul site-ului propriu iar Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice trebuie să preia link-urile pe pagina sa. Din păcate, la momentul de față, nu toate primăriile respectă prevederile de mai sus iar pagina de pe site-ul Ministerului este în construcție. În prezent, doar jumătate dintre autoritățile locale publică hotărârile de consiliu local şi doar 19% publică proiectele de hotărâri, obligații legale și fundamentale pentru o guvernare deschisă și participativă. În Vâlcea, din 89 de localități(UAT-uri), doar 42 UAT-uri (47%) publică HCL-uri, 12 UAT-uri (13%) publică proiecte HCL si doar 42 au site web funcțional. Harta se găsește pe https://hcl.usr.ro/transparenta/ și prezintă modul în care primăriile își îndeplinesc obligațiile legale referitoare la publicarea hotărârilor de consiliu local și a proiectelor de hotărâre. Principalul său avantaj este că oferă într-un singur loc date despre toate unitățile administrativ-teritoriale din România: adresele web ale site-urile primăriilor, datele de contact, modul în care se publică proiecte și hotărâri de consiliu local precum și linkuri de acces direct la informații privind achizițiile publice și informații financiare ale localității, posibile prin interconectarea cu alte proiecte realizate de USR, cum ar fi https://transparenta.usr.ro

Dintre toate UAT-urile din țară, doar jumătate publică integral hotărârile de consiliu local și numai 19% publică proiectele pentru a informa cetățenii și a le da posibilitatea de a-și exprima opiniile înainte de a discuta și lua hotărâri importante pentru comunitate. Proiectul Harta Transparenței a fost realizat de Florin Naidin, inițiatorul proiectului, și Ștefan Cioc, managerul platformei hcl.usr.ro, care au realizat partea de programare și care au coordonat integrarea datelor de la cei peste 60 de colegi din filialele USR care au verificat fiecare dintre cele 3200 de unități administrativ-teritoriale din toată țara.


Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...