Alexandru Dediu, o viaţă dedicată administraţiei

 Breaking News

Alexandru Dediu, o viaţă dedicată administraţiei

Alexandru Dediu, o viaţă dedicată administraţiei
martie 19
16:18 2020

Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu are o experienţă de aproximativ 30 de ani de activitate profesională în slujba comunităţii, iar acest lucru se observă. Timp de 14 ani a ocupat funcţia de secretar general al localităţii, la care adaugă trei mandate de primar de succes. Jurist de meserie, studiile l-au ajutat în administrația publică locală, unde s-a lovit de foarte multe situații, fiindcă în acest domeniu trebuie să stăpânești Legea administrației publice locale, modificată și completată foarte des, trebuie să cunoști legislația de contencios administrativ, trebuie să abordezi diferite situații privind fondul funciar, protecția socială, problemele care apar pe situațiile de urgență şi să cunoști foarte bine modificările legislative care au tangență cu administrația publică: „Am venit în funcţia de primar cu o experiență destul de vastă, timp de 14 ani am fost secretarul general al localităţii, în vremuri destul de grele, când se puneau în posesie terenurile. Prin urmare, pentru mine administraţia nu a fost o noutate când am ajuns în funcţia de primar, atât din punct de vedere al problemelor care trebuiau rezolvate în localitate cât şi din cea a investiţiilor .

Primul lucru pe care l-am făcut a fost întocmirea unei strategii a localităţii pe care am aprobat-o în Consiliul Local. De atunci urmărim această „carte”, şi continuăm investiţiile”, a precizat primarul liberal al localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Alexandru Dediu: „Ceea ce am promis, s-a realizat”

În localitate s-au atras fonduri importante pentru investiţii. S-au asfaltat drumurile, s-a introdus sistemul cu apă, s-au modernizat şcolile, s-au construit din temelii grădiniţe, s-a introdus reţeaua de gaze, iar pentru persoanele vârstnice se construieşte un centru social. Comuna va beneficia în continuare de numeroase proiecte care vor contribui la dezvoltarea satelor componente:

„Când am preluat funcţia de primar, localităţile rurale din toată țara aveau nevoie de reţea de alimentare cu apă, de canalizare, de gaze, de asfaltarea drumurilor comunale, de modernizarea şcolilor și de iluminat public. Încet, încet, în fiecare mandat, ceea ce am promis am realizat în procent de 90%, ir pentru mine este extrem de important faptul că m-am ţinut de cuvânt. Localitatea beneficiază astăzi de reţea de apă în procent 98%, o parte din localitate are introdus și sistemul de canalizare, iar pe o lungime de 18 kilometri avem și reţea de gaze. Toate clădirile localităţii au fost reabilitate, şcolile sunt moderne și s-a construit o grădiniţă nouă, din temelii. Mai nou, şcoala veche din centrul localităţii va fi transformată  într-un centru de zi şi unitate de specialitate privind îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice. Proiectul se realizează  cu bani europeni. În toamna acestui an, sperăm să fie gata, astfel încât persoanele din localitate să beneficieze de acest proiect care oferă condiţii optime pentru desfăşurarea activităților care ţin de reabilitare şi recuperare neuropsihică, socializare, petrecerea timpului liber, terapii de recuperare şi relaxare, asistenţă, suport pentru familia persoanei vârstnice şi îngrijiri de specialitate la domiciliu”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Banii europeni, colac de salvare pentru localitate

Dezvoltarea comunității locale este îndreptată spre modernizare , iar aceasta s-a realizat într-o mare parte şi prin proiecte cu finanțări europene atrase. În opinia primarului, banii europeni au fost şi sunt principalul motor de dezvoltare, mai ales în condițiile în care resursele bugetare aflate la dispoziția primăriei sunt insuficiente pentru proiecte mari: „Banii europeni au fost şi sunt un colac de salvare pentru România, pentru că, în aceşti ani, trebuie să recunoaştem, satele s-au dezvoltat. La Păuşeşti Măglaşi, majoritatea investiţiilor mari au fost realizate cu bani europeni: canalizare, apă, şcoli, grădiniţe, şi asta pentru că banii din bugetul local nu permit investiţii mari. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 322- s-au atras 2,5 milioane de euro pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare. Apoi s-a construit centrul de informare turistică. Păuşeştiul are acum o grădiniţă construită cu fonduri prin Banca Mondială, iar Şcoala cu clasele I-VIII din centrul comunei a fost reabilitată printr-un proiect având finanţare prin POR”, a precizat primarul liberal al localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Proiecte cu bani guvernamentali

La Păuşeşti Măglaşi, cu bani guvernamentali atraşi s-au realizat asfaltări de drumuri şi extinderi la reţeaua de apă, modernizarea şcolii din satul Valea Cheii şi reabilitarea dispensarului medical. În centrul localităţii, căminul cultural este un adevărat aşezământ cultural modernizat, care poate concura cu multe case de cultură din mediul urban:

„Căminul cultural este proiectul meu de suflet, pentru care am făcu potecă la Bucureşti. Astăzi locaţia este un adevărat centru cultural, şi asta pentru că mă gândesc să le organizez copiilor şi activităţi extraşcolare. În cămin funcţionează sala de lectură şi biblioteca. Aceasta este deschisă şi se găseşte aici un volum de carte destul de mare şi calculatoare. Vom avea și o sală de festivități unde se pot viziona filme. Facem lucruri normale, deoarece localitatea se dezvoltă, familii tinere îşi construiesc case, iar pentru copii îşi doresc condiţii în şcoli şi grădiniţe, iar noi trebuie să îndeplinim aceste cerinţe. Avem o grădiniţă nouă, unde micuţii îşi desfășoară activitatea împreună cu educatoarea în condiţii, zic eu, excelente. La căminul cultural se citeşte carte, au loc spectacole, se vizionează filme, se face sport pe lângă sala de fitness care se va amenaja,  avem un antrenor de karate – judo care a făcut o echipă de 35 de copii şi atât părinţii. cât şi eu suntem foarte încântaţi. şi mă bucur pentru că fiecare copil are posibilitatea să facă mişcare, să fie deconectat de la internet şi telefon. Avem în plan achiziţionarea unui pian şi, împreună cu un profesor, copiii din localitate vor avea  această oportunitate, de a învăţa să cânte la un instrument.

Alexandru Dediu: „Am căutat să fiu primarul tuturor, voi continua pe aceeaşi linie”

Alexandru Dediu este unul dintre primarii de onoare ai judeţului, iar comuna pe care o conduce este una dintre cele mai frumoase. Doreşte să continue activitatea ca primar al localităţii. Astfel, va candida din partea PNL pentru un nou mandat. Bazându-se pe o experiență de 30 de ani de administrație și zeci de proiecte implementate, proiectele sale au fost remarcate de cetăţeni, iar primarul este convins că împreună vor face localitatea tot mai frumoasă:

„Competiţie va fi, fiecare partid îşi va delega un candidat pentru funcţia de primar iar acest lucru este normal, este democratic. Campanie am făcut în toţi aceşti ani, realizări sunt, cu toate acestea decizia este a cetăţeanului. Este normal, nu toată lumea este mulţumită, dar cred că majoritatea cetăţenilor apreciază munca mea, a viceprimarului şi a consilierilor din echipă, şi cred că cetăţenii vor avea încredere. Am căutat să fiu primarul tuturor în aceste mandate și voi continua pe aceeaşi linie. Pentru următorul mandat avem două proiecte importante pe care doresc să le realizez: extinderea reţelei de gaze pe 35 de străzi, ceea ce ar însemna că 80% dintre gospodării vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale. De asemenea, avem de realizat proiectul de extindere a reţele de canalizare pe o lungime de 34 de kilometri de-a lungul conductelor de apă, lucrări care se vor realiza prin master planul judeţului, în cadrul ADI Apa Vâlcea. În acest sens proiectul este în linie dreaptă, se solicită avizul de la instituțiile abilitate şi cred că s-ar putea ca, în această primăvară, lucrările să fie scoase la licitaţie. Prin urmare, în maximum doi ani, localitatea va beneficia de extinderea reţelei de gaze şi de extinderea sistemului de canalizare”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...