Mandat plin de realizări pentru localitatea Frânceşti

 Breaking News

Mandat plin de realizări pentru localitatea Frânceşti

Mandat plin de realizări pentru localitatea Frânceşti
martie 19
16:27 2020

La Frânceşti, Daniel Paraschiv finalizează primul mandat de primar cu multe realizări. A fost un mandat destul de aglomerat, cu foarte mult de muncă, cu numeroase drumuri la Bucureşti, cu proiecte, lucrări şi realizări. Aşa și-a calificat mandatul de primar Daniel Paraschiv . Îşi bifează realizările şi o parte dintre promisiunile făcute în campania electorală şi spune că este mulţumit. Pe lângă proiectele de asfaltare, primăria a avut în derulare şi două proiecte mari, cu fonduri guvernamentale. Este vorba despre modernizarea şcolii şi a dispensarului, ceea ce înseamnă o accesare de fonduri de aproximativ 25 de miliarde de lei: „Proiectul de modernizare a școlii din centru s-a finalizat. Din punctul meu de vedere este o clădire superbă. Faptul că a fost foarte bine izolată la exterior s-a simțit la costurile încălzirii în perioada rece, iar acest lucru s-a putut remarca și la dispensarul din localitate, deoarece și acolo sunt lucrările finalizate, iar totul este conform standardelor. Pe lângă multe alte proiecte pot spune că încet, încet, am început să stăm bine şi la capitolul clădiri publice renovate. Începând cu anul școlar 2020-2021 nici o școală sau grădiniță din comuna Frâncești nu va mai avea grup sanitar în afara clădirii. Vreau să menționez că am reușit să construim grupuri sanitare în incinta școlilor. În momentul de faţă mai avem două școli care nu au grup sanitar în incintă, dar se lucrează și la acest lucru. Este vorba despre grădinița din satul Genuneni, unde lucrările sunt executate în proporție de peste 70% și de școala cu clasele I-VIII din satul Dezrobiți, unde lucrările sunt executate în proporție de 50%”, a precizat primarul liberal al localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Căminul cultural, sala de sport şi complexul sportiv intră în linie dreaptă

Prin Compania Naţională de Investiţii, la Frânceşti se va construi o sală de sport cu 103 locuri, o lucrare care are o valoare de proiectare de un milion și jumătate de euro. În centrul localităţii se va amenaja un complexul sportiv, iar căminul cultural din satul Genuneni, se va reabilita şi moderniza : „Lucrările la căminului cultural vor demara în această perioadă, pentru că tot ce ține de licitație, proiectare și documentație s-a finalizat cu succes. Este o lucrare de amploare. Proiectul pentru sala de sport este și el în procedură de licitație din luna decembrie. Clădirea se va construi în centrul localităţii. În centrul localităţii Frânceşti se construieşte din temelii şi o primărie nouă, și atunci putem spune și noi că avem un centru civic. Terenul de vis a vis a fost achiziționat și s-a făcut defrișarea. Tot în această perioadă s-a finalizat iluminatul public, iarăși un lucru cerut și benefic pentru cetățeni. Avem mai multe proiecte depuse la Compania Națională de Investiții, printre care căminul cultural din satul Genuneni, sala de sport, complexul sportiv și mai sunt și alte proiecte pe care nu aș vrea să le dezvălui în momentul de față, ci doar atunci când vom obține finanțarea”, afirmă primarul.

La Frânceşti se va construi cel mai modern complex sportiv

Administrația locală din Frânceşti pune pe plan prioritar şi sportul. Astfel, pe considerentul „minte sănătoasă în corp sănătos”, Daniel Paraschiv va atrage fonduri pentru amenajarea bazei sportive la standarde occidentale, pentru că proiectul, amplu de altfel, a fost deja înaintat către Compania Națională de Investiții: „Timp de trei ani am făcut drumuri la Compania Națională de Investiții pentru a promova aceste investiții și pentru a dovedi că localitatea Frâncești are nevoie de așa ceva. Acest complex va fi o lucrare foarte frumoasă pentru că, pe lângă stadionul de fotbal care se construiește se va amenaja o tribună, iar pe latura tribunei se vor construi vestiarele jucătorilor şi ale arbitrilor, grupurile sanitare , iar deasupra se vor amenaja două săli de conferință şi o sală de recuperare. În proiect este prinsă și instalația nocturnă, plus tabela electronică, dar și dotările aferente. Proiectul a intrat în lista de sinteze, ceea ce însemnă că este în linie dreaptă”,  a precizat primarul liberal al localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...