Nicolae Sima: „Breteaua nordului”, legătura Călimăneștiului cu autostrada va pune în valoare întreaga zonă

Va intra într-un amplu proces de modernizare un drum important, cu efect pentru dezvoltarea turismului din zonă. DJ 703G Jiblea – Sălătrucel – Berislăvești – Robaia – limita județului Argeș este drumul pe care, odinioară, domniţele din familia voievodală porneau în pelerinaj la diferite mănăstiri din zona Ţării Loviştei, dar mai ales la Cozia, iar pe data de 11 martie 2020, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat contractul de lucrări în valoare de 64.123.138 lei (circa 13,3 milioane de euro), cu o durată de execuţie de doi ani. Prin realizarea acestui obiectiv de investiţii, finanțat din fonduri europene (POR) se urmărește: modernizarea DJ 703G pe o lungime de 12,65 km; reabilitarea a 5 poduri; amenajarea de piste de biciclete, pasarele pentru pietoni şi bicicliști, alveole pentru stații de transport în comun, parapete metalice, trotuare pietonale, podețe transversale, precum și montarea de indicatoare rutiere.

În aproximativ două săptămâni încep lucrările


Se estimează ca în aproximativ două săptămâni vor începe lucrările propriu-zise. DJ 703G sau “Breteaua nordului” porneşte din DN 7CC, localitatea Jiblea Veche (oraşul Călimăneşti), traversează comunele Sălătrucel şi Berislăveşti (până la limita cu județul Argeş) și continuă în judeţul Argeş, până la intersecţia cu Drumul Judeţean 703H, în localitatea Şuici, zonă unde este prevăzută realizarea tronsonului de autostradă A1 Piteşti – Sibiu. Se spune că pe acest drum, al domniţelor, care leagă Curtea de Argeş de Cozia a fost dus cu sania, în data de 4 februarie 1418, domnitorul Mircea cel Bătrân, pentru a fi înmormântat la Mănăstirea Cozia, ctitoria sa. Acest drum strategic, DJ 703G va fi asfaltat de Consiliul Judeţean Vâlcea. „Modernizarea acestui drum în lungime de 12,65 kilometri, care porneşte din localitatea Jiblea Veche, traversează comunele Sălătrucel şi Berislăveşti, până la limita cu judeţul Argeş şi continuă apoi în judeţul Argeş, până la intersecţia cu DJ 703H, în localitatea Şuici, zonă unde este prevăzută realizarea tronsonului de autostradă A1 Piteşti – Sibiu va pune în valoare dezvoltarea turismului din zonă. Pe raza localităţii drumul traversează pe o lungime de 3,1 kilometri”, ne-a declarat primarul comunei Sălătrucel, Nicolae Sima. În primăvara acestui an se va da startul lucrărilor care vor cuprinde partea carosabilă pe ambele părţi, prevăzută cu piste de biciclete, rigolele şi podeţele betonate, iar peste rigole seva turna trotuar betonat. Prin acest proiect de asfaltare a drumului judeţean 703G, Sălătrucelul va fi o localitate de poveste.

Rezultate notabile ale administrației locale

Aflat la primul mandat, primarul social-democrat Nicolae Sima şi-a prioritizat investiţiile pentru cei patru ani, astfel încât, la finele mandatului, localitatea Sălătrucel are o infrastructură bine pusă la punct sub aspectul faptului că s-au implementat proiecte extrem de importante pentru comunitate. „Dacă mergem pe drumul pe care ne aflăm în prezent în privinţa investiţiilor vom putea vorbi, într-un timp scurt, despre un pachet întreg de servicii utilitare oferite comunităţii, iar, în acest sens, perspectivele sunt îmbucurătoare . Suntem o administraţie cu rezultate”, ne-a declarat primarul.

Primarul din Sălătrucel se declară mulţumit de modul în care a decurs acest mandat. Spune că imaginea localităţii s-a schimbat în bine pentru oamenii locului, așa cum se întâmplă, ca o constantă, de când a preluat frâiele administrației publice locale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *