Proiecte importante au schimbat imaginea Creţeniului

 Breaking News

Proiecte importante au schimbat imaginea Creţeniului

Proiecte importante au schimbat imaginea Creţeniului
martie 19
15:24 2020

La Creţeni, prin PNDL s-au alocat fonduri pentru modernizarea căminului cultural, construirea unei grădinițe cu program normal, amenajarea dispensarului uman şi asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 3 kilometri. Toate aceste proiecte sunt aduse la stadiul de recepție finală, ne informează primarul Ion Spârleanu, mai puțin grădinița cu program normal, care se va finaliza în vara acestui an:

„ Sunt la al patrulea mandat și candidez pentru la al cincilea mandat. Primele fonduri atrase în localitate s-au îndreptat spre modernizarea școlilor. Această grădiniţă completează confortul şi condiţiile micuţilor din localitatea noastră.

Problema mare este faptul că numărul de elevi a scăzut. Avem proiecte depuse prin FDI pentru finanţare. Avem asfaltarea drumurilor pe o lungime 3 kilometri, pentru încă două sate. Acest proiect cuprinde câteva ulițe care au nevoie de asfaltare. Din păcate, programul a fost sistat. Sper că problemele din ţară se vor aşeza şi vom intra în normalitate. Un alt proiect pentru care am întocmit documentațiile privește înființarea sistemului de alimentare cu gaze în localitate. Pentru acest proiect cetățenii la început au pornit mai greu pentru că, în general, nu sunt disponibili la o mare cheltuială, așa cum este acest proiect de alimentare cu gaze. Mă refer la partea de racordare și funcționare a sistemului, pentru că este costisitoare”, a precizat primarul localităţii Creţeni, Ion Spîrleanu.

Dispensar medical nou

Comunitatea din Creţeni beneficiază de un dispensar medical nou, modernizat după standarde europene. Lucrarea a început în primăvara acestui an şi a fost finalizată în această perioadă. Finanţarea de 100 de mii de euro a fost asigurată prin PNDL, dar şi din bugetul local. S-a renovat atât partea exterioară, cât şi cea interioară, iar acoperişul clăirii a fost refăcut.

Centru pentru copiii, la Crețeni

În comuna Creţeni funcţionează un centru de zi pentru copii. După terminarea programului şcolar copiii pot veni la centru, unde pot servi o masă caldă şi îşi fac lecţiile, sau diferite activităţi. Capacitatea centrului este de 15 locuri:

„În mediul rural, oricând sunt binevenite astfel de investiţii, deoarece copiii, pe lângă şcoală, trebuie să participe şi la activităţile gospodăreşti, iar, de cele mai multe ori, neglijează cartea. Astfel prevenim abandonul educaţional, iar şcolarii pot aprofunda ceea ce li se predă la clasă şi vor socializa mai mult”, spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...