Prefectul continuă măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus

 Breaking News

Prefectul continuă măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus

Prefectul continuă măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus
martie 20
18:54 2020

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea face apel către toate administrațiile publice locale din județ să respecte prevederile Horărârii nr. 2/27.02.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, potrivit cărora primarilor, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, le revine obligația să identifice toate persoanele sosite din țările afectate de noul coronavirus  de pe teritoriul localităților lor și să țină o evidență a acestora.

Situația cu aceste persoane trebuie să conțină datele de identificare a acestora, țările din care au sosit, precum și locurile de îmbarcare, tranzitare și ședere în țara noastră și va fi înaintată zilnic Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, potrivit aceleiași hotărâri, comitetele locale pentru situații de urgență trebuie să realizeze zilnic acțiuni de monitorizare a persoanelor izolate sau autoizolate la domiciliu, în vederea respectării de către acestea a măsurilor dispuse de autoritățile competente și să sesizeze Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi sau să anunțe la 112 cazurile în care izolarea /autoizolarea la domiciliu nu este respectată.

În acțiunile de identificare a persoanelor sosite din zone afectate de coronavirus ale comitetelor locale pentru situații de urgență vor fi implicați și asistenții sociali sau cei comunitari, care vor prelua și solicitările de hrană, alimente, apă potabilă, produse de igienă personală etc, de la persoanele aflate în izolare/autoizolare la domiciliu.

Menționăm că neîndeplinirea obligațiilor de monitorizare a persoanelor din această categorie ar putea conduce la transformarea acestora în vectori de răspândire a bolii COVID-19, răspândirea acesteia într-o anumită localitate din cauza neimplicării în situațiile evidențiate mai sus, revenind în totalitate comitetului local pentru situații de urgență din localitatea respectivă.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...