Uniunea Artiştilor Plastici invită vâlcenii la prima expoziţie online

Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici vă invită cu mic cu mare, vineri 20 martie 2020 la ora 17:00, pe pagina de Facebook UAP Vâlcea, la prima sa deschidere online a unei expoziții. Este vorba despre o expoziție de grup dinamică și dilematică, intitulată “Dialog” și curatoriată de domnul Gheorghe Dican. O expoziție în care fiecare va descoperi cu siguranță ceva nou, neașteptat și memorabil…Acum mă veți întreba desigur “DE CE DINAMICĂ ȘI DILEMATICĂ?”. Voi încerca să vă răspund și să vă conving în același timp să dați curs cu entuziasm invitației noastre.Pentru a vă lămuri, să aruncăm mai întâi o privire pe lista artiștilor expozanți:Gheorghe Dican * Petti Velici *Ramona Chițu Șlug *Mihai Chițu * Olga Popescu *Georgiana Poenaru * Sorin Dumitrescu Mihăiești * Theodora Scurtu * Petre Vasâi * Andreea Hereșanu * Cătălin Podoleanu * Traian Boicescu * Aurelia Sanda * Alexandra Ungureanu * Cătălin Petrișor * Claudiu Schiteanu * Angela Tomaselli * Constantin Stan Neacșu * Cristian Sima *  Marcel Duțu * Valeriu Jabinschi *

Daniel Stancu *

Cei care frecventează cu asiduitate spațiile noastre expoziționale o știu, iar celorlalți le-o spunem noi, că este vorba de un amestec de artiști din ”vechea” și din „noua gardă” a Filialei, cu o pluralitate de opțiuni stilistice, de genuri și tehnici artistice, pe scurt cu preocupări și abordări cum nu se poate mai diferite. Ceea ce justifică pe deplin titlul expoziției, căci este vorba în mod evident despre un dialog între generații, pus totodată sub semnul diferenței și sub cel al armoniei.

Conviețuirea aceasta a lucrărilor de pictură, grafică, artă decorativă, sculptură, a stilurilor figurative și non-figurative, a contrastelor, contextelor și subtextelor, pe cât este de dinamică, pe atât este de pașnică, de armonioasă. Tocmai acest lucru îi conferă viață și puls, tensiune, expoziției. O face dilematică în sensul că vizitatorii se vor trezi pe neașteptate în fața unor dileme greu de rezolvat. Dintre atâtea opțiuni atrăgătoare, ce să alegi, ce să preferi, ce să păstrezi mai întâi în tainița caldă a inimii, ce să închizi cu gelozie mai întâi în cămările ascunse ale memoriei?

Credem că într-o perioadă în care, din cauza pandemiei, contactele umane apropiate sunt de evitat, invitația artiștilor expozanți de a vă  apropia printr-un dialog vizual, chiar dacă de la distanță, vine în întâmpinarea unei nevoi acute de comunicare și relaționare interumană.

Sperăm că am reușit să vă convingem că cel mai bun lucru pe care îl aveți de făcut vineri 20 martie este să vizitați pagina de Facebook a UAP Vâlcea după ora 17:00, pentru a vă lua doza periodică de frumos, atât de necesară în lumea și în vremurile în care trăim! Și nu doar să o vizitați… Sperăm să vă placă și să o și distibuiți cât mai multor prieteni!

                                                                                                                                           Gabriela Popescu                                                     

Responsabil PR

Galeria de Artă „Artex”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *