Uniunea Artiştilor Plastici invită vâlcenii la prima expoziţie online

 Breaking News

Uniunea Artiştilor Plastici invită vâlcenii la prima expoziţie online

Uniunea Artiştilor Plastici invită vâlcenii la prima expoziţie online
martie 20
05:55 2020

Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici vă invită cu mic cu mare, vineri 20 martie 2020 la ora 17:00, pe pagina de Facebook UAP Vâlcea, la prima sa deschidere online a unei expoziții. Este vorba despre o expoziție de grup dinamică și dilematică, intitulată “Dialog” și curatoriată de domnul Gheorghe Dican. O expoziție în care fiecare va descoperi cu siguranță ceva nou, neașteptat și memorabil…Acum mă veți întreba desigur “DE CE DINAMICĂ ȘI DILEMATICĂ?”. Voi încerca să vă răspund și să vă conving în același timp să dați curs cu entuziasm invitației noastre.Pentru a vă lămuri, să aruncăm mai întâi o privire pe lista artiștilor expozanți:Gheorghe Dican * Petti Velici *Ramona Chițu Șlug *Mihai Chițu * Olga Popescu *Georgiana Poenaru * Sorin Dumitrescu Mihăiești * Theodora Scurtu * Petre Vasâi * Andreea Hereșanu * Cătălin Podoleanu * Traian Boicescu * Aurelia Sanda * Alexandra Ungureanu * Cătălin Petrișor * Claudiu Schiteanu * Angela Tomaselli * Constantin Stan Neacșu * Cristian Sima *  Marcel Duțu * Valeriu Jabinschi *

Daniel Stancu *

Cei care frecventează cu asiduitate spațiile noastre expoziționale o știu, iar celorlalți le-o spunem noi, că este vorba de un amestec de artiști din ”vechea” și din „noua gardă” a Filialei, cu o pluralitate de opțiuni stilistice, de genuri și tehnici artistice, pe scurt cu preocupări și abordări cum nu se poate mai diferite. Ceea ce justifică pe deplin titlul expoziției, căci este vorba în mod evident despre un dialog între generații, pus totodată sub semnul diferenței și sub cel al armoniei.

Conviețuirea aceasta a lucrărilor de pictură, grafică, artă decorativă, sculptură, a stilurilor figurative și non-figurative, a contrastelor, contextelor și subtextelor, pe cât este de dinamică, pe atât este de pașnică, de armonioasă. Tocmai acest lucru îi conferă viață și puls, tensiune, expoziției. O face dilematică în sensul că vizitatorii se vor trezi pe neașteptate în fața unor dileme greu de rezolvat. Dintre atâtea opțiuni atrăgătoare, ce să alegi, ce să preferi, ce să păstrezi mai întâi în tainița caldă a inimii, ce să închizi cu gelozie mai întâi în cămările ascunse ale memoriei?

Credem că într-o perioadă în care, din cauza pandemiei, contactele umane apropiate sunt de evitat, invitația artiștilor expozanți de a vă  apropia printr-un dialog vizual, chiar dacă de la distanță, vine în întâmpinarea unei nevoi acute de comunicare și relaționare interumană.

Sperăm că am reușit să vă convingem că cel mai bun lucru pe care îl aveți de făcut vineri 20 martie este să vizitați pagina de Facebook a UAP Vâlcea după ora 17:00, pentru a vă lua doza periodică de frumos, atât de necesară în lumea și în vremurile în care trăim! Și nu doar să o vizitați… Sperăm să vă placă și să o și distibuiți cât mai multor prieteni!

                                                                                                                                           Gabriela Popescu                                                     

Responsabil PR

Galeria de Artă „Artex”

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...