Horezu şi Dăeşti aşteaptă să vadă dacă se mai reia Liga a III-a

Cele două echipe vâlcene din Liga a III-a, Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti şi-au anulat antrenamentele de săptămâna trecută şi aşteaptă să vadă când şi dacă va fi reluat actualul sezon.

Competiţiile fotbalistice din România nu se vor relua atâta timp cât în ţară este declarată stare de urgenţă din cauza pandemiei COVID-19. Aceasta se va menţine până pe 15 aprilie, însă, poate fi prelungită cu cel puţin încă o lună, în cazul în care situaţia nu se va ameliora. Campionatele sunt suspendate, iar FRF încearcă în această perioadă să găsească variante de rezervă pe baza cărora se pot relua competiţiile, însă numai după ce Statul va permite acest lucru.

Nimic nu este cert în acest moment, unul în care răspândirea coronavirusului continuă într-un mod alarmant. La nivelul campionatului Liga 3, totul a rămas blocat după desfăşurarea etapei a 16-a, prima a returului, în care Horezu a stat. Astfel, din acest sezon ar mai fi de disputat încă 14 runde. De obicei, competiţia se încheia la finalul lunii mai, însă, acum, în urma acestei situaţii de criză, în cazul fericit în care va fi reluat, sezonul va fi prelungit şi în luna iunie.

Conducătorii cluburilor din Liga 3 au discutat zilele trecute despre diverse variante în care campionatul ar putea continua de acum înainte, iar reprezentanţii lor în Comitetul Executiv al FRF, le vor propune la nivelul FRF.

Prima soluţie şi cea mai plauzibilă în acest moment ar fi îngheţarea sezonului cu clasamentul actual. O a doua soluţie ar fi reluarea campionatelor pe 16 mai, sau chiar pe 13 iunie, cu sistem diferit de play-off şi play-out faţă de cum ar fi trebuit să se desfăşoare normal.

În această situaţie, majoritatea conducătorilor cluburilor din Liga 3 au căzut de acord că cea mai bună formă prin care sezonul poate continua în această situaţie specială este reducerea numărului de etape şi crearea unui sistem special de play-off, respectiv play-out.

În play-off ar intra primele opt clasate din acest moment din fiecare serie, iar în play-out vor fi restul celorlalte opt echipe, în cazul în care seria este completă. Atât în play-off, cât şi în play-out, ar rămâne de disputat câte şapte meciuri de fiecare echipă, nu 14, câte ar trebui să mai aibă loc acum din retur.

Se ia în calcul inclusiv anularea rezultatelor înregistrate în prima etapă din retur. Cine va fi gazdă va fi stabilit prin tragere la sorţi, însă primele patru clasate din play-off, respectiv play-out vor avea avantajul de a avea patru jocuri acasă şi doar trei în deplasare, celelalte clasate urmând a fi în situaţie inversă. În plus, punctajul cu care se va porni va fi cel înregistrat în acest moment în clasament. Aceste jocuri s-ar putea desfăşura în o lună. În seria C4, unde activează cele două echipe vâlcene, Horezu (loc 4) ar urma să intre în play-off, iar Dăeşti (loc 11) în play-out.

Gabi Mangalagiu: „Eu cred că se va îngheţa campionatul”

Tehnicianul celor de la Viitorul Dăeşti, Gabi Managalgiu este sceptic că fotbalul se va relua prea curând. „Să vedem întâi dacă se reia, dacă nu, se îngheaţă sezonul şi reîncepem sezonul următor la Liga a III-a. Dacă se reia cu play-out, echipele trebuie să înceapă cu punctajul total, nu să ni se ia din punctele muncite pe teren în tur. Nu îmi fac griji de retrogradare, indiferent de sistemul cum va continua Liga a III-a” a precizat Gabi Mangalagiu. Acesta le-a dat jucătorilor săi un program individual de pregătire, până la reluarea antrenamentelor, fotbaliştii având obligaţia respectării normelor de protecţie contra virusului COVID-19.

Adi Popa: „Important este să fim sănătoşi”

Antrenorul-jucător al Flacărei Horezu, Adrian Popa anunţă că sănătatea este mai importantă decât fotbalul. Jucătorul anului în Vâlcea, Adi Popa crede că sistemul cu un play-off şi play-out scurt este cea mai potrivită formă de continuare a campionatului. „Cred că este singura variantă logică să se poată relua campionatul, cu play-off şi play-out, pentru alte variante nu ne permite timpul. Dacă nu ne încadrăm să începem pe 16 mai, probabil se va îngheţa campionatul, nu văd alte soluţii. Important este să fim sănătoşi, apoi vom vedea ce va decide Federaţia. Trebuie să respectăm regulile şi sperăm să ne întoarcem cât mai repede la activităţile noastre” a declarat Adrian Popa.

Adi Comănescu: „Nimeni nu se mai gândeşte acum la fotbal”

Preşedintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu spune că, în cazul fericit în care va fi timp pentru reluarea competiţiilor judeţene (Superliga, Liga a IV-a şi Liga a V-a), se va orienta în funcţie de deciziile Federaţiei. „ Sper să ajungem în situaţia să reluăm fotbalul judeţean, că variante o să găsim, mai ales că sezonul regulat este terminat.  Se poate juca şi play-off şi play-out cu o singura manşă. Federaţia îţi dă soluţii, trebuie să ne adaptăm la calendarul lor şi să dăm campioana până la data limită. Treaba este delicată, nimeni nu se gândeşte acum la fotbal” a spus şeful AJF Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *