Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a dat mai multe dispoziţii valabile la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea

 Breaking News

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a dat mai multe dispoziţii valabile la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea

martie 23
14:44 2020

Întrunit luni, 23 martie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea a dat mai multe dispoziţii în consecinţa Ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020, dar şi a propunerilor desprinse din întâlnirea de duminică convocată de primarul Mircia Gutău.

Suspendări sau restrângeri ale activităţilor comerciale: Dovali, Bazar PT3 Ostroveni, zonele comerciale non-stop din str. Mihai Viteazu şi din zona ”Tic Tac”

Una dintre măsurile luate în vederea eliminării aglomerărilor umane vizează activitatea comercială din zona Dovali, care se suspendă cu excepţia unităţilor care vând produse alimentare şi au posibilitatea unui acces separat al clienţilor sau a standurilor care comercializează exclusiv produse de curăţenie sau dezinfecţie. De asemenea, se suspendă complet activitatea comercială din Bazarul de la PT3 din Ostroveni. În ceea ce priveşte pieţele agro-alimentare Centrală, Nord şi Ostroveni, activitatea se va desfăşura în continuare, dar, prin intermediul salariaţilor Pieţe Prest SA – entitatea care le administrează – nu se va permite accesul simultan a mai mult de 20 de clienţi. Tot din acelaşi raţiuni de promovare a măsurilor de distanţare socială s-a hotărât şi închiderea tuturor automatelor de cafea amplasate pe domeniul public – sau pe cel privat cu deservire spre exterior – şi s-au luat măsuri în ceea ce priveşte zonele comerciale cu activitate non-stop – de la intersecţia străzilor Mihai Viteazu şi Matei Basarab sau de la ”Tic Tac” – care vor trebui să-şi întrerupă activitatea la ora 22.00. În plus, s-a instituit ca taximetrele să nu poată transporta mai mult de două persoane (clienţi), măsură valabilă şi pentru autovehiculele ce fac transport în afara localităţii.

Identificarea şi sprijinirea persoanelor vulnerabile din municipiu

În ceea ce priveşte identificarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani şi fără aparţinători, se lucrează la alcătuirea unei baze de date care să reunească informaţii din mai multe surse; totodată, se urmăreşte şi implicarea altor actori sociali – preşedinţi, administratorii asociaţiilor de proprietari, preoţi etc. – care pot oferi Primăriei municipiului informaţii despre persoane ce se află într-o astfel de situaţie. Trebuie subliniat că sprijinul care va fi oferit de administraţia locală nu va consta în funizarea gratuită de alimente sau alte bunuri de strictă necesitate, ci în punerea la dispoziţia persoanelor din această categorie a unei baze de date cu furnizori la domiciliu de produse alimentare. Întrucât în ultimele zile au fost sesizate mai multe situaţii în care persoane rău-intenţionate au declarat că sunt inspectori ai primăriei veniţi în control sau membri ai unor fundaţii de caritate, pretext sub care au intrat în casele oamenilor, Primăria municipiului face un apel către asociaţiile sau voluntarii care vor să ajute concetăţenii aflaţi în dificultate în această perioadă să se adreseze Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului pentru a fi prinşi într-o evidenţă unitară şi coordonaţi în diversele acţiuni derulate împotriva epidemiei de coronaviurus.

Au fost clarificate mai multe aspecte

Cu această ocazie şi profitând şi de prezenţa reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au fost lămurite mai multe aspecte. Astfel, în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor presupus contaminate de la persoanele aflate în izolare, s-a stabilit că obligativitatea contractării unei firme cu atribuţii în acest domeniu revine strict respectivelor persoane, ca producători de deşeuri. Primăria municipiului este responsabilă de eliminarea acestui tip de gunoi, conform legii, doar la centrul de carantină care funcţionează în internatul fostului Liceu ”Oltchim”. De asemenea, ca răspuns la mai multe apeluri făcute în mediul on-line, s-a mai subliniat că responsabilitatea furnizării de măşti şi mănuşi de protecţie cadrelor medicale de la cabinetele de medici de familie nu este a Primăriei! – dotarea cu aceste materiale este atributul medicilor de familie, sarcina Primăriei din acest domeniu vizând doar personalul medical de la Centrul de Permanenţă din Ostroveni.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...