Consiliul Județean Vâlcea pregătește Spitalul Județean pentru testarea suspecților de COVID-19

 Breaking News

Consiliul Județean Vâlcea pregătește Spitalul Județean pentru testarea suspecților de COVID-19

Consiliul Județean Vâlcea pregătește Spitalul Județean pentru testarea suspecților de COVID-19
martie 23
18:07 2020

Dacă va fi nevoie, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va fi inclus printre unitățile sanitare unde vor fi tratați pacienții infectați cu coronavirus. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, în cazul în care virusul va începe să se transmită la nivel comunitar, în masă. „În urmă cu două săptămâni, am comunicat conducerii Spitalului Județean de Urgență Vâlcea că, dacă este nevoie, vom găsi resursele necesare pentru a achiziționa un aparat medical de testare a noului coronavirus. Există, însă, și posibilitatea ca aparatura să fie achiziționată de Guvern. Că vine de la Guvern sau de la Consiliul Județean, aparatul are nevoie de o infrastructură umană, dar și de un spațiu adecvat pentru a funcționa. În acest sens, am dispus măsuri și am pregătit un spațiu la Spitalul Vechi, în vecinătatea Secției de boli infecțioase. Direcția de Sănătate Publică Vâlcea efectuează verificări în ceea ce privește condițiile pe care spațiul trebuie să le îndeplinească, iar noi ne vom ocupa ca acestea să corespundă normelor stabilite”, afirmă Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Măsuri drastice luate la toate spitalele din județ

Toate spitalele din județ au luat deja măsuri dure pentru a evita contaminarea medicilor de la eventuali bolnavi neidentificați. În vederea răspândirii posibilelor infecţii cu coronavirus, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, conducerea Spitalului Judeţean Vâlcea a luat decizia amplasării unui cort de triaj epidemiologic în curtea Spitalului Judeţean. Cortul a fost achiziţionat cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, şi este dotat cu aparatură performantă. Amenajarea unui astfel de spaţiu este o măsură de prevenţie pentru ca posibilii purtători ai virusului să nu ia contact cu ceilalţi pacienţi ai spitalului. De asemenea, la Spitalul Mihăeşti sunt folosite două asemenea corturi, unul pentru trierea pacienţilor şi unul care va funcţiona ca sală de aşteptare.

„Am avut o întâlnire cu directorii Spitalului Județean de Urgență şi Spitalului Mihăeşti, cei care vor lucra şi vor conlucra în următoarea perioadă, La Spitalul Județean de Urgență Vâlcea avem un etaj la infecţioase pus la dispoziția oamenilor, am montat deja cortul de triere, dar am avut din nou discuţii, pentru că trebuie să intensificăm măsurile, în contextul stării de urgenţă. La Mihăeşti s-au montat deja corturi, unul la secţia de jos şi un al doilea la secția de sus. Şi la Spitalul Drăgoeşti se iau măsuri pentru prevenţia şi protejarea bolnavilor şi a personalului medical. Şi la Mihăești, şi la Drăgoeşti, dar şi la Maternitate avem saloane pregătite pentru pacienţii care ar putea fi suspecţi de coronavirus. Sunt măsuri excepţionale. La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială de Protecția Copilului am luat măsuri şi am solicitat conducerii să se aprovizioneze cu materiale de protecţie, iar accesul în centre se va face după un program bine stabilit. Se va restricționa accesul în centre, respectând condițiile legale în vigoare. La fiecare centru sunt saloane de izolare. Am solicitat conducerii spitalelor, respectiv Spitalului Județean de Urgență, Spitalului Mihăeşti, Spitalului Drăgoeşti şi Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vâlcea să facă raportări de trei ori pe zi despre ce se întâmplă în activitatea acestor spitale”, afirmă președintele Consiliului Județean. Constantin Rădulescu a precizat că deja a fost contactat de o companie din judeţ, care dorește să ajute cu materiale în această situație de criză și s-a arătat dispusă să doneze anumite echipamente și dezinfectanţi de care au nevoie spitalele din judeţ. În același timp, președintele Constantin Rădulescu a afirmat că în această perioadă ar prefera ca cetățenii care cer sprijinul Consiliului Județean să se adreseze instituției preponderent fără a se deplasa personal la sediu. „Îi rog pe cetăţenii judeţului care solicită sprijin la Consiliul Judeţean sau vor să depună o reclamaţie sau să solicite informaţii să trimită cererile lor prin mail sau fax”, a mai afirmat Constantin Rădulescu.

Firmele de construcții din județ fac eforturi pentru a nu-și trimite angajații în șomaj

Cele mai multe dintre firmele de construcții care realizează lucrări importante în județul Vâlcea încearcă să își onoreze contractele și să gestioneze teama angajaților de a se deplasa la serviciu. În anumite comune, constructorii se pregătesc totuși să suspende activitatea firmelor. La lucrările al căror beneficiar este Consiliul Județean Vâlcea programul de investiții continuă. „Vestea bună este că, în această perioadă, lucrările continuă, avem colegi care verifică lucrările. Pe şantierele pe care le avem deschise se lucrează. Le adresez vâlcenilor rugămintea să dea dovadă de solidaritate în această perioadă și să se informeze asupra măsurilor de protecţie pe care trebuie să le ia. Le mulţumesc medicilor, personalului sanitar, celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Ambulanţei, tuturor colegilor aflaţi în prima linie în această luptă cu coronavirusul. Le mulţumesc mai ales primarilor din judeţul Vâlcea, pentru că iau măsuri ferme pentru a proteja populaţia”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...