La Râmnicu Vâlcea, Chimcomplex va putea fabrica dezinfectanţii necesari în lupta cu virusul COVID – 19

 Breaking News
  • No posts were found

La Râmnicu Vâlcea, Chimcomplex va putea fabrica dezinfectanţii necesari în lupta cu virusul COVID – 19

La Râmnicu Vâlcea,  Chimcomplex va putea fabrica dezinfectanţii necesari în lupta cu virusul COVID – 19
martie 23
16:07 2020

La Râmnicul Vâlcea, fostul Oltchim, ale cărei active sunt deținute acum de compania Chimcomplex este singurul producător din România de biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu sau clorură de var pentru tratarea și dezinfecția suprafețelor, care va putea fabrica dezinfectanţi necesari în lupta cu virusul COVID – 19.

Societatea are acordul ministerului de resort pentru a începe fabricarea biocidelor

CHIMCOMPLEX, fostul Oltchim, a primit autorizația de a produce biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu sau clorură de var pentru tratarea și dezinfecția suprafețelor.

„Chimcomplex are stocuri de hipoclorit și de clor, și poate primi aprobarea de la Ministerul Sănătății pentru a produce biocide. Statul va garanta credite pentru schimbarea liniilor de producție în întreprinderile care produc materiale pentru combaterea COVID-19”, a declarat ministrul român al economiei, energiei şi mediului de afaceri.

„Venim în întâmpinarea eforturilor depuse de autorități în lupta cu COVID-19 și pentru a ajuta la eforturile privind stoparea pandemiei generată de acest virus am aplicat pentru eliberarea unui aviz de biocid pentru producția locală de Hipoclorit de sodiu soluție 1,5%, care va putea fi utilizat de toate părțile interesate la nivel național: distribuitori, instituții publice/private, utilizatori finali”, a declarat Tivadar Runtag, CEO al Chimcomplex

Hipocloritul de sodiu soluție 1,5% se va produce în regim prioritar, la Borzești și Râmnicu Vâlcea, luând în calcul și dificultățile care pot apărea din punct de vedere logistic și de aprovizionare, ca urmare a declarării stării de urgență.

Compania Chimcomplex este singurul producător de hipoclorit de sodiu soluție cu un conținut de clor activ de minim 12,5% din România, pentru care deține avizele de biocide de la Comisia Națională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat ca dezinfectant direct și ca materie primă pentru alți dezinfectanți.

Hipocloritul de sodiu este unul dintre cele două produse recomandate de Organizația Mondială a Sănătății în lupta împotriva COVID -19. Hiplocloritul de sodiu, produs de bază care se fabrică de mult timp la Oltchim, va fi diluat în proporție de 1 la 10, fața de ceea ce se produce în acest moment.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...