Vâlcea, 23 martie: „ În unitățile sanitare din județ se găsesc echipamentele de protecție pentru personalul medical”

 Breaking News

Vâlcea, 23 martie: „ În unitățile sanitare din județ se găsesc echipamentele de protecție pentru personalul medical”

Vâlcea, 23 martie: „ În unitățile sanitare din județ se găsesc echipamentele de protecție pentru personalul medical”
martie 23
20:10 2020

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea monitorizează în prezent 813 de persoane cărora li s-a impus izolarea la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie, pentru o perioadă de14 zile. Un număr de 35 persoane au ieșit astăzi din izolare, acestea fiind în prezent într-o stare de sănătate bună și nu reprezintă un pericol pentru cei din jur. De asemenea, de la ultima informare, încă șapte persoane au intrat în centrele de carantină de pe raza județului Vâlcea, numărul celor aflați în carantină instituționalizată în județ fiind în prezent de 159.

Instituția Prefectului Vâlcea în colaborare cu Consiliul Județean Vâlcea au începutdemersurile în vederea achiziţionării unui aparat pentru efectuarea testelor pentru COVID –19.

În unitățile sanitare din județ se găsesc echipamentele de protecție pentru personalul medical.

 Săptămâna aceasta vor fi suplimentate de către Ministerul Sănătății, prin Inspectoratul de Situații de Urgență Vâlcea, alte cantități de echipamente de protecție.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Vâlcea au continuat și în ultimele 24 de ore acțiunile de verificare a respectării măsurilor de izolare/carantină.

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a acționat în acest sens cu 253 de cadre, care au controlat 510 locații și 1.226 de persoane (atât dintre cele aflate în autoizolare, cât și membrii de familie ai acestora), fiind aplicate, totodată, și nouă sancțiuni contravenționale. Două dintre sancțiuni au fost pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantinare, șase pentru fapte de natură economică și una pentru alte tipuri de abateri, valoarea acestora fiind de 99.500 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean a acționat în ultimele 24 de ore pe aceeași linie cu polițiștii vâlceni, realizând cinci misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de cinci autovehicule și 30 de misiuni de verificare la domiciliu, respectiv al unui număr de 544 de persoane.

Reamintim tuturor cetățenilor că din această seară, în intervalul orar 22.00 – 06.00,circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru următoarelemotive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional saupersonal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, recomandarea noastră este să rămâneți în casă și să vă informați despre măsurile luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus doar din surse oficiale.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...