Proiectul pentru construirea unei primării noi la Dănicei, în așteptare

 Breaking News

Proiectul pentru construirea unei primării noi la Dănicei, în așteptare

Proiectul pentru construirea unei primării noi la Dănicei, în așteptare
martie 24
12:28 2020

La Dănicei, cu fonduri alocate pentru situaţii de urgenţă s-a construit un pod pe drumul sătesc din satul Dealul Scheiului, care face legătura cu localitatea Stoileşti. Pe drumul comunal 81 se lucrează de asemenea la refacerea unui pod, în punctul „La Preda”, peste pârâul Trepteanca. Compania Naţională de Investiţii a anunţat primăria că proiectul construirii căminului cultural este în faza de licitaţie: „Tot la Compania Națională de Investiții avem şi proiectul pentru construirea unei primării, pentru care se face o comisie, în vederea întocmirii studiilor de fezabilitate. Documentaţia este depusă, dar şanse prea mari nu avem, deoarece Compania Națională de Investiții finanţează alte proiecte, mult mai necesare comunităţilor. Noi am explicat că locaţia primăriei noastre este într-o clădire unde doar parterul este al nostru, la etajul clădirii sunt apartamente proprietate privată. Am lăsat la sfârşit acest proiect fiindcă am considerat că nu este prioritar pentru comunitate. În această perioadă, atenția mea este îndreptată mai ales spre identificarea fondurilor privind înfiinţarea reţelei de apă, canalizare, asfaltarea drumurilor şi modernizarea şcolilor. A venit timpul să mă îndrept şi spre acest proiect, de construire a unei primării, fiindcă spaţiul este mic şi neadecvat, iar volumul de documente nu se mai poate plia dimensiunii locaţiei. În primul rând avem nevoie de o arhivă”, a precizat primarul Dumitru Pirneci. Pe linia accesării fondurilor europene, Dumitru Pirneci a atras totuşi fonduri, prin AFIR, pentru construirea unui centru social de zi; „Pentru această investiţie s-au mai suplimentat fondurile şi din bugetul local, conform Ordonanţei 114/2018, privind majorarea salariilor în construcţii, fiindcă nu ne-am încadrat cu banii. Prin urmare, din cauza acestei ordonanţe s-a suplimentat proiectul cu 10.000 de euro. Valoarea proiectului este de 83 de mii de euro, iar capacitatea locaţiei va fi de 30 de locuri. Se vor crea şi câteva locuri de muncă în asistenţa socială, iar clădirea se va construi din temelii, în centrul localităţi. Ne-am fi dorit să obținem finanţare şi pentru asfaltarea drumurilor comunale, dar nu ne-am încadrat cerinţelor impuse”, spune primarul Dumitru Pirneci.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...