Romsilva Vâlcea va demara campania de împăduriri „Luna plantării arborilor”

 Breaking News

Romsilva Vâlcea va demara campania de împăduriri „Luna plantării arborilor”

Romsilva Vâlcea va demara campania de împăduriri „Luna plantării arborilor”
martie 24
20:22 2020

Direcția Silvică Vâlcea va planta anul aceasta 421 de mii de puieți forestieri

Plantarea arborilor este o acțiune ecologică importantă care influențează funcționarea întregului ecosistem.

           Pădurile reprezintă unul din elementele caracteristice ale peisajului țării noastre – ocupă 29% din suprafața țării. Sunt sprijin pentru mii de specii de plante și animale, protejează solul împotriva eroziunii, nu poate fi supraestimată influența lor benefică asupra fiecăruia dintre noi. Datorită pădurilor putem respira aer curat, putem să ne relaxăm în natură și să ne bucurăm de contactul apropiat cu natura.

                La nivel național, Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA va planta circa 19 milioane de puieți forestieri, în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat, reîmpădurind astfel 8998 de hectare.

           Și în această primăvară, Direcția Silvica Valcea organizază ”LUNA PLANTĂRII ARBORILOR” sub egida căreia se vor desfășura acțiuni menite să trezească în conștiința populației, dragostea față de pădure, să explice rolul pădurii în viața tuturor, deoarece felul în care privim și îngrijim pădurea, ne caracterizează în cel mai înalt grad ca popor.

Prin plantările pe care le realizăm împreună, dorim să popularizăm şi un model de bună practică şi să readucem în prim-plan responsabilitatea dezvoltării şi îngrijirii pădurilor în România.

Realizând lucrarile de reîmpăduriri sunt preîntâmpinate o serie de probleme, printre care se numără alunecările de teren, inundațiile, deșertificarea solului şi nu numai.

         La nivelul județului Vâlcea, Direcția Silvică Vâlcea va planta în primăvara aceasta 421 de mii de puieți, reîmpădurind astfel circa 113 hectare. Puieții folosiți în lucrările de reîmpădurire sunt produși în pepinierele Direcției Silvice Vâlcea. Pentru realizarea reîmpăduririlor din acest an, cât și pentru întreținerea culturilor înființate în anii anteriori sunt alocați circa 1 400 000 lei.

Suprafețele cele mai mari regenerate natural sunt în zonele de deal și munte și se găsesc pe raza ocoalelor silvice Băbeni 33 hectare, Călimănești 23 hectare, Romani 24 hectare. Cele mai mari suprafețe regenerate artificial sunt la ocoalele silvice Voineasa 37 hectare și Romani 11 hectare.

        Pentru ca puieții să se transforme în copaci și acțiunile de despădurire să fie contracarate eficient, devine din ce în ce mai clar că este important să plantezi şi, în acelaşi timp, la fel de important este să ai grijă de ceea ce ai plantat. În primii șapte ani de viaţă, pădurile au nevoie de îngrijire constantă, asemenea unui nou-născut. Pentru fiecare puiet ajuns copac matur, a existat cel puţin un altul care nu a supravieţuit, răpus de secetă, păşunat, buruieni sau ger. Doar înţelegând de cât efort este nevoie pentru ca frumuseţile naturii să se dezvolte, oamenii pot deveni mai responsabili cu pădurile şi cu mediul în general.

În prezent din cele 113 hectare de reîmpădurit, pe care Direcția Silvică și le-a propus pentru această primăvară, sunt realizate 60 de hectare. Putem afirma că în zonele de câmpie și în zona colinară, campania de reîmpăduriri a fost finalizată cu succes. În funcție de evoluția meteorologică, ne propunem ca în aproximativ 3 săptămâni după dispariția stratului de zăpadă, să finalizăm campania de împăduriri la Direcția Silvică Vâlcea.

Harta interactivă a tuturor șantierelor de împăduriri ale ROMSILVA poate fi consultată pe adresa:

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...