Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat în plină criză

Orban i-a cerut demisia

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a depus joi dimineața mandatul, în plină criză provocată de coronavirus, au precizat surse politice.
Ultima declarație a ministrului, care a stârnit controverse a fost că va fi testat tot Bucureștiul, cu prioritate cadrele medicale și cei în vârstă.

„Din informaţiile pe care le avem sunt aproape 180.000 de teste care trebuie să ajungă până la sfârşitul acestei săptămâni. Contractul e mult mai mare şi pe lângă iniţiativa Unifarm sunt şi alte piste. necesarul identificat e undeva între un minim de 2 milioane şi un maxim de 5 milioane. ……Am pregătit un protocol cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat, program inovativ de tipul celor din Coreea de Sud şi să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, door to door ( din uşă în uşă)”, a declarat Victor Costache, în cadrul unui interviu la Adevărul Live.

Noul ministru va fi Nelu Tătaru, iar Orban a anunțat și primele măsuri pe care le va lua după demisia lui Costache.

” Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite, întărirea DSP pentru face față anchetelor epidemiologice, asigurarea condițiilor normale de viață pentru cei aflați în carantină, asigurarara dotărilor pentru Direcțiile de Sănătate, Urmărim în continuare creșterea capacității de diagnosticare. INSP în baza recomandărilor venit de la Comisia Europeană a instituit un sistem de dignosticare stabilind care sunt prioritățile de diagnosticare continuăm să aplicăm aceste reguli stabilite de INSP conform cu recomandările de la nivel european”, a declarat Orban. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *