Horezu renegociază contractele, Dăeştiul obligat să treacă jucătorii în şomaj tehnic

Cele două echipe vâlcene care activează în Liga a III-a, Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti nu au anunţat încă ce măsuri vor lua pentru a trece peste această perioadă foarte dificilă.

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu spune că preşedintele clubului, Vali Grigorescu şi antrenorul Adrian Popa discută cu jucătorii soluţii de reducere a contractelor în perioada Stării de Urgenţă. Flacăra nu este organizat ca şi club de drept privat, astfel că nu este obligat de Ordonanța 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspende contractele şi să acorde o indemnizaţie venită de la Stat.

„Toţi jucătorii sunt acasă la ei, Vali Grigorescu şi Adi Popa discută zilnic cu ei, să vedem ce facem cu contractele lor. Încercăm să ajungem la o înţelegere cu ei şi să le  reducem.  Dacă nu va fi înţelegere, putem ajunge să le suspendăm, că este Stare de Urgenţă, toate echipele au aceeaşi problemă. Părerea mea este că nu se mai reia Liga a III-a, nu ştiu ce va decide FRF, dar noi suntem încă departe de vârful epidemiei, care va fi abia peste  o lună. Vă daţi seama, situaţia existentă mai durează” a spus primarul Nicolae Sărdărescu. Clubul din Horezu mai are însă o problemă, fiind restant către jucători cu salariile pe luna ianuarie şi februarie.

În schimb, Viitorul Dăeşti este organizat ca un club de drept privat şi astfel are obligativitatea suspendării tuturor contractelor şi plata unei indemnizaţii de maxim 75% din salariul mediu brut, care ar ajunge la suma de 4.075 lei net. Cum salariile la Dăeşti sunt mult mai mici, este clar că toţi jucătorii şi antrenorii vor primi de la Stat pe perioada Stării de Urgenţă indemnizaţia de şomaj tehnic de 75% din salariul existent.  „Nu am luat încă nicio măsură, nu ştiu ce va fi. Este o perioadă foarte grea, dar vom trece peste ea. Toţi băieţii stau acasă, respectă regulile, nu sunt probleme” a anunţat conducătorul echipei, George Popolan.

FRF aşteaptă să vadă cât va fi prelungită Starea de Urgenţă, după care va lua o decizie în privinţa fotbalului. Se discută posibilitatea disputării unui play-off şi play-out scurt, fără tur-retur, sau chiar îngheţarea sezonului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *