Căminul de Bătrâni din Ostroveni se închide parțial pe toată perioada stării de urgență

 Breaking News

Căminul de Bătrâni din Ostroveni se închide parțial pe toată perioada stării de urgență

Căminul de Bătrâni din Ostroveni se închide parțial pe toată perioada stării de urgență
aprilie 05
08:13 2020

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă ordinară la data de 31 martie a aprobat proiectul de hotărâre, referitor la rectificarea bugetului de venituri proprii şi subvenţii al instituţiei Căminul pentru Persoane Vârstnice pentru anul 2020.
Se rectifică bugetul de venituri proprii şi subvenţii al instituţiei Căminul pentru Persoane Vârstnice pentru anul 2020, prin virare de credite bugetare în sumă de 20.000 lei în cadrul Titlului II „Bunuri şi servicii” pentru achiziţia de materiale sanitare şi plata utilităţilor (energie termică şi salubritate), bugetul rămânând la aceeaşi valoare totală de 4.407.000 lei.
Căminul pentru Persoane Vârstnice este una din instituţiile publice de interes local, ordonator terţiar de credite bugetare, la care finanţarea cheltuielilor curente se realizează atât din subvenţia acordată din bugetul de stat, din bugetul local, cât şi din veniturile proprii reprezentând încasări din activităţile specifice desfăşurate.
Întrebat de câțiva dintre consilierii prezenți în cadrul ședinței, despre motivul pentru care primarul Mircia Gutău a luat această decizie de a închide parțial căminul, acesta a răspuns cu următoarele argumente:
„Am avut această propunere, după ce am văzut o emisiune la un Cămin de Bătrâni din Franța, unde au murit într-o noapte 61 de bătrâni, și din acest motiv, și datorită situației, nu doresc să îmi asum o astfel de decizie de a-l ține deschis și să riscăm vreun necaz. Eu personal, o am pe soacra mea acolo, și nu doresc să le asum această responsabilitate, tuturor celor care lucrează acolo, și mai ales persoanelor vârastnice lipsite de apărare. Nu am garanția că este un loc sigur și nu va fi infestat, mai ales că acolo sunt oameni cu diferite afecțiuni care sunt foarte vurnerabili virusului.
Nu avem teste, nu putem testa tot personalul medical sau persoanele cu care aceștia vin în contact, mai ales acum când urmează și sărbătorile Pascale. Așadar fiecare aparținător, își va lua acasă persoana dragă lor, iar după ce trece toată această situație nefastă, bineînțeles că vor fi așteptați cu brațele deschise înapoi. Pentru persoanele care nu au aparținător, sau aceștia sunt plecați din țară, vom face tot posibilul să le asigurăm traiul în cel mai sigur mod cu putință, în cadrul Căminului.”a răspuns consilierilor, primarul municipiului Mircia Gutău.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...