Căminul de Bătrâni din Ostroveni se închide parțial pe toată perioada stării de urgență

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă ordinară la data de 31 martie a aprobat proiectul de hotărâre, referitor la rectificarea bugetului de venituri proprii şi subvenţii al instituţiei Căminul pentru Persoane Vârstnice pentru anul 2020.
Se rectifică bugetul de venituri proprii şi subvenţii al instituţiei Căminul pentru Persoane Vârstnice pentru anul 2020, prin virare de credite bugetare în sumă de 20.000 lei în cadrul Titlului II „Bunuri şi servicii” pentru achiziţia de materiale sanitare şi plata utilităţilor (energie termică şi salubritate), bugetul rămânând la aceeaşi valoare totală de 4.407.000 lei.
Căminul pentru Persoane Vârstnice este una din instituţiile publice de interes local, ordonator terţiar de credite bugetare, la care finanţarea cheltuielilor curente se realizează atât din subvenţia acordată din bugetul de stat, din bugetul local, cât şi din veniturile proprii reprezentând încasări din activităţile specifice desfăşurate.
Întrebat de câțiva dintre consilierii prezenți în cadrul ședinței, despre motivul pentru care primarul Mircia Gutău a luat această decizie de a închide parțial căminul, acesta a răspuns cu următoarele argumente:
„Am avut această propunere, după ce am văzut o emisiune la un Cămin de Bătrâni din Franța, unde au murit într-o noapte 61 de bătrâni, și din acest motiv, și datorită situației, nu doresc să îmi asum o astfel de decizie de a-l ține deschis și să riscăm vreun necaz. Eu personal, o am pe soacra mea acolo, și nu doresc să le asum această responsabilitate, tuturor celor care lucrează acolo, și mai ales persoanelor vârastnice lipsite de apărare. Nu am garanția că este un loc sigur și nu va fi infestat, mai ales că acolo sunt oameni cu diferite afecțiuni care sunt foarte vurnerabili virusului.
Nu avem teste, nu putem testa tot personalul medical sau persoanele cu care aceștia vin în contact, mai ales acum când urmează și sărbătorile Pascale. Așadar fiecare aparținător, își va lua acasă persoana dragă lor, iar după ce trece toată această situație nefastă, bineînțeles că vor fi așteptați cu brațele deschise înapoi. Pentru persoanele care nu au aparținător, sau aceștia sunt plecați din țară, vom face tot posibilul să le asigurăm traiul în cel mai sigur mod cu putință, în cadrul Căminului.”a răspuns consilierilor, primarul municipiului Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *