La Păuşeşti Măglaşi, primarul este alături de cetăţeni

 Breaking News

La Păuşeşti Măglaşi, primarul este alături de cetăţeni

La Păuşeşti Măglaşi, primarul este alături de cetăţeni
aprilie 05
18:30 2020

Alexandru Dediu: „Trecem printr-o perioadă grea, dar trebuie să fim optimişti”

La Păuşeşti Măglaşi, primăria s-a organizat în ceea ce priveşte monitorizarea persoanelor aflate în izolare şi ajută în procurare alimentelor necesare persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care nu au aparţinători. Primarul Alexandru Dediu spune că în localitate este linişte, oamenii sunt extrem de înţelegători şi receptivi la îndrumările autorităţilor locale, astfel încât nu au existat probleme în acest sens în localitate şi nici nu vor exista, ne spune primarul. Chiar dacă în comună există o comunitate de romi aceştia sunt foarte disciplinaţi, respectă dispoziţiile impuse prin ordonanţele militare fără nici o problemă: „La Păuşeşti Măglaşi oamenii şi-au dat seama că trebuie să respecte ceea ce la nivel central ni se impune tuturor prin ordonanţele militare. Toată lumea este în casă, se circulă numai dacă au nevoie să ajungă până la magazin sau farmacie. Persoanele care sunt în izolare stau în case, iar cei care au nevoie de ajutor ne contactează şi îi ajutăm, facem cumpărături contra cost. Aceste servicii sunt puse la dispoziţie de comisia formată în cadrul departamentului de asistenţă socială a primăriei. În localitate sunt doi medici de familie care, în situaţia în care apelează la noi în ceea ce priveşte dezinfectanţi sau măşti, le vom întinde o mână de ajutor. Norocul nostru este că în localitate avem o croitoreasă care confecţionează măşti, iar dezinfectanţi am căutat să luăm la preţul cel mai mic şi avem un stoc. Trecem printr-o perioadă grea, dar trebuie să fim optimişti”, ne-a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Alexandru Dediu: „Dacă nu muncim, nu avem bani”

Alexandru Dediu a atras atenţia asupra faptului că, acolo unde se poate, firmele trebuie să-şi continue activitatea, pentru că altfel angajaţii rămân fără bani. „Dacă nu se munceşte nu avem resurse şi nu vor exista venituri”, subliniază Alexandru Dediu. Prelungirea unei perioade fără productivitate înseamnă mai puţine resurse, generate de lipsa banilor. Prin urmare, investiţiile trebuie sa continue, oamenii trebuie sa meargă la lucru, roata trebuie să se învârtă: „Trebuie să ne continuăm activitatea, evident cu măsurile de protecţie de rigoare, nu trebuie să ne ferim de muncă. Astfel o să treacă această perioadă mai uşor dacă ne mobilizăm, suntem atenţi, dar trebuie să mergem şi la serviciu. Cel mai grav lucru este că, dacă nu muncim, nu avem bani. În localitate se lucrează la amenajarea trotuarelor şi, tot în această perioadă, s-au finalizat lucrările de construire a unei punţi pietonale în satul Ulmeţel, peste pârâul Valea de Brădet. Mai mult, am început amenajarea centrului civic prin amenajare peisagistică. Constructorii m-au întrebat dacă sunt de acord să lucreze, şi evident că am fost de acord, dar cu măsurile de protecţie de rigoare şi disciplină. Asta trebuie să facem, să mişcăm roata. Respectăm ordonanţele militare, nu facem plimbări inutile, dar nu putem sta toţi acasă. Tot în această perioadă vor începe şi lucrările pentru centrul de zi şi unitatea de specialitate pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice”, şi-a exprimat părerea primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu privind actuala criză.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...