Rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe anul 2020

 Breaking News

Rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe anul 2020

Rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe anul 2020
aprilie 05
08:21 2020

În cadrul şedinţei ordinare din 31 martie, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe anul 2020. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 36/18 februarie 2020 a fost aprobat bugetul local pentru anul 2020, precum şi listele de investiţii pe surse de finanţare pentru anul curent, valoarea totală a bugetului aprobat fiind de 233.116.500 lei, din care excedent al anului 2019 -1.598.000 de lei. Ulterior, bugetul a fost suplimentat cu suma de 11.400 de lei prin rectificări, ajungând la valoarea totală de 233.127.900 lei atât la partea de venituri cât şi la partea de cheltuieli, creditele bugetare fiind repartizate pe secţiuni după cum urmează: secţiunea funcţionare – 218.256.200 de lei; secţiunea dezvoltare – 14.871.700 de lei.
Conform Hotărârii de Guvern din 18.03.2020 privind aprobarea normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor, pentru carantină şi luarea unor măsuri în domeniul sănătăţii, precum şi pentru alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii se majorează veniturile proprii ale bugetului local estimate pentru anul 2020 cu suma de 180.000 de lei, sumă estimată a fi încasată de la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea pentru lunile martie şi aprilie, în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul municipiului. La partea de cheltuieli cu suma de 180.000 de lei se suplimentează creditele bugetare la capitolul 61, „Ordine publică şi siguranţă naţională” pentru cheltuieli reprezentând servicii de curăţenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora, cheltuieli cu hrana, cheltuieli cu apa, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare. La această estimare s-a avut în vedere capacitatea maximă a spaţiului de cazare şi contravaloarea care va fi decontată pentru perioada de carantină/per persoană/număr zile.
Având în vedere situaţia epidemiologică la nivel european generată de coronavirusul SARS-Cov-2, precum şi obligaţia autorităţilor publice locale de a asigura spaţii special amenajate pentru carantină în vederea cazării persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate, cât şi faptul că autorităţile publice locale trebuie să suporte din bugetul propriu cheltuielile cu cazarmamentul, utilităţi, soluţii dezinfectante, reparaţii spaţiu carantină, s-a supus spre aprobare virarea de credite de la capitolul 65, învăţământ la capitolul 61 – ordine publică şi siguranţă naţională, în sumă de 248.000 de lei. Ţinând seama de prevederile art. 8 din Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020 privind sprijinirea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, se alocă suma de 250.000 de lei de la capitolul 51 – autorităţi executive la capitolul 61 – ordine publică şi siguranţă naţională. Totodată, s-a aprobat retragerea sumei de 83.000 de lei din secţiunea funcţionare de la ordonatorul terţiar de credite Direcţia Administrării Domeniului Public )capitolul 84 – transporturi) şi alocarea acesteia în secţiunea dezvoltare, în vederea suplimentării alocaţiilor bugetare pentru achiziţionarea unei autoutilitare cu masa maximă autorizată de 3,5 tone pentru transportul muncitorilor şi materialelor necesare efectuării activităţii de marcaje rutiere. S-a decis în plus retragerea sumei de 19.000 de lei din secţiunea funcţionare, de la cheltuieli pentru funcţionarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi alocarea acesteia în secţiunea dezvoltare, în vederea achiziţionării de containere pentru deşeuri reciclabile (capitolul 74 – protecţia mediului). O altă sumă, de 61.000 de lei a fost trecută în secţiunea dezvoltare, suma fiind încasată din plăţile recuperate din anul anterior de la Distribuţie Oltenia SA, ca urmare a racordării individuale a 80% din numărul total al locurilor de consum, în cadrul obiectivului „transformare clădire internat Liceul Tehnologic Ferdinand în locuinţe sociale”, şi va fi folosită în vederea achiziţionării de containere pentru deşeuri reciclabile (capitolul 74 – protecţia mediului).

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...