La Olăneşti, primăria sprijină cetăţenii şi în perioada stării de urgenţă

 Breaking News

La Olăneşti, primăria sprijină cetăţenii şi în perioada stării de urgenţă

La Olăneşti,  primăria sprijină cetăţenii şi în perioada stării de urgenţă
aprilie 06
09:37 2020

În staţiunea Băile Olăneşti sunt 44 de persoane izolate la domiciliu, iar persoanele aflate în carantină sunt cazate la o unitate hotelieră din localitate. Zilnic vin persoane din afara ţării care sunt luate în evidenţă şi verificate şi care intră apoi direct în autoizolare. Atât persoanele carantinate cât şi cele izolate sunt verificate pentru ca toate măsurile să fie respectare şi pentru a-i ajuta în privinţa cumpărăturilor. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani care nu au aparţinători sunt monitorizate şi ajutate să îşi facă cumpărăturile. Sprijin din partea primăriei primesc şi cetăţenii din satele limitrofe care locuiesc în zone greu accesibile. La Olăneşti, pentru dezinfectarea străzilor şi a trotuarelor se foloseşte cloramină, iar pe scările de bloc s-au montat dispozitive cu soluţie dezinfectantă: „În conformitate cu ordonanţele militare, UAT Băile Olăneşti a asigurat montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe, a procedat la dezinfecţia scărilor de bloc şi a spaţiilor comune existente. Igienizarea se face prin pulverizarea unei soluţii de hipoclorit de sodiu, substanţă cu eficienţă dovedită împotriva Covid-19. Vă asigurăm că vom lua toate măsurile posibile şi în următoarea perioadă pentru a stopa extinderea virusului. Cetăţenii au fost înştiinţaţi de asistentul social cu privire la obligaţiile şi drepturile pe care le au în această perioadă. La cei aflaţi în izolare la domiciliu se efectuează zilnic controale inopinate pentru a-i verifica, dar şi pentru a-i ajuta în ceea ce priveşte cumpărăturile necesare, pentru sprijinirea persoanelor, mai ales a celor vârstnice. La Olăneşti oamenii au înţeles pericolul, şi sperăm că nu vom avem probleme. Traversăm o perioadă îngrijorătoare şi este normal să ne facem griji, dar nu trebuie să ne alarmăm. Trebuie să rămânem sănătoşi, să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru”, a precizat primarul staţiunii Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...