Masca, obligatorie în spaţiile publice din Vâlcea

 Breaking News
  • No posts were found

Masca, obligatorie în spaţiile publice din Vâlcea

Masca, obligatorie în spaţiile publice din Vâlcea
aprilie 06
16:00 2020

Potrivit Hotărârii nr. 9/06.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, începând de mâine, 7 aprilie 2020, purtarea de măști faciale va deveni obligatorie în toate instituțiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale și în mijloacele de transport din județ.

          Măsura a fost luată în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 și se va aplica în tot județul, inclusiv cetățenilor care se află în tranzit.

          Pentru protecția gurii și a nasului sunt acceptate atât măștile improvizate din materiale textile, de unică folosință sau reautilizabile, precum și eșarfele.

Administratorii de spații comerciale sau orice alte spații în care populația are acces, precum și conducătorii instituțiilor publice au obligația de a dispune măsurile necesare prin care să interzică accesul persoanelor care nu sunt protejate.

De asemenea, potrivit aceleiași hotărâri, operatorii de transport local, intrajudețean și interjudețean de persoane, prin curse regulate sau curse speciale, au obligația de a nota datele de identificare (nume, prenume, adresa de domiciliu) ale persoanelor care urcă în autovehicul.  Datele colectate vor fi puse, la cerere, la dispoziția Direcției de Sănătate Publică sau a organelor de poliție pentru efectuarea unor eventuale anchete epidemiologice în cazul transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2.

Totodată, autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină, în vederea cazării persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19.

 În cazul în care autoritățile locale sunt în imposibilitatea de a asigura spații special amenajate pentru carantină, autoritățile administrației publice locale vor încheia cu prestatorii de servicii, precum și cu orice alte centre de carantină desemnate la nivel local de către Direcția de Sănătate Publică, contracte de prestări servicii pentru asigurarea tuturor serviciilor aferente carantinei, în condițiile stabilite de H.G. nr. 201/18.03.2020, respectiv H.G. nr. 269/02.04.2020.

În situația epuizării locurilor deja stabilite pentru carantinarea  persoanelor care vin din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19, se vor face demersuri pentru identificarea și contractarea de noi spații corespunzător amenajate. În cazul refuzului proprietarului/administratorului spațiului respectiv se va procedura la rechiziționarea acestuia, în conformitate cu prevederile legale.

Toate aceste măsuri vor întra în vigoare începând din data de 7 aprilie 2020, ora 08:00.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...