Robert Schell: „Valea Lotrului trebuie să aibă o singură administraţie unitară, astfel pot fi gândite proiecte foarte frumoase”

 Breaking News

Robert Schell: „Valea Lotrului trebuie să aibă o singură administraţie unitară, astfel pot fi gândite proiecte foarte frumoase”

Robert Schell: „Valea Lotrului trebuie să aibă o singură administraţie unitară, astfel pot fi gândite proiecte foarte frumoase”
aprilie 06
09:49 2020

Dezvoltarea unei localităţi reprezintă accesarea fondurilor şi, de preferat, a fondurilor europene, însă localităţile mici au fost văduvite în acest sens.

Coronavirusul a şters de la început toate investiţiile şi planurile de viitor ale multor primării. Îngrijorarea se simte de la cel mai înalt nivel, criza se adânceşte, iar virusul apare în tot mai multe zone. Deocamdată este prea devreme pentru a evalua impactul şi pentru a spune în ce direcţie vor evolua lucrurile.

În opinia primarului Robert Schell un lucru este cert: localităţile rurale care au perspective deosebit de favorabile de dezvoltare, dar care nu întrunesc condiţiile necesare pentru a atrage bani europeni probabil vor dispărea. Se va produce astfel comasarea satelor în jurul centrelor cu perspective de dezvoltare, este o soluţie salvatoare, fiindcă o administraţie fărâmiţată nu este eficientă:

„Programele cu bani europeni s-au finalizat, aşteptăm un eventual PNDL, dacă va fi cazul, cu toate că, în condiţiile de acum, mă îndoiesc să se mai aloce bani. Mai degrabă cred că toţi banii vor fi alocaţi spre situaţia în care ne aflăm. Mai mult ca sigur, programele guvernamentale vor avea de suferit anul acesta, dar faptul că avem la îndemână şi aceste programe europene poate compensa într-un fel lucrurile. Problema nu este neapărat a localităţii Brezoi, problema este a localităţilor mici, pentru că ele nu pot accesa fonduri europene, deoarece nu pot îndeplini criteriile de eligibilitate. Din câte ştim, aceste condiţii se vor schimba. Se pare că acum se va ajunge la ideea de a da o sumă unei localităţi pe baza unor proiecte pe care şi le doreşte primarul, adică să nu mai fim îngrădiţi, dar, faţă de localităţile mici, anumite criterii de eligibilitate tot vor exista. Acele localităţi vor rămâne în continuare văduvite, şi atunci revin la discuţia care pe mine mă interesează şi mă tentează, care a fost discutată şi la nivel guvernamental, aceea de a comasa localităţile. Cred că Valea Lotrului trebuie să aibă o singură administraţie unitară, pot fi gândite proiecte foarte frumoase, doar în condiţiile în care Mălaia şi Voineasa vor deveni localităţi aparţinătoare oraşului Brezoi, un fel de microzonă metropolitană. După această criză va trebui să pornim de la zero, să creştem economic, şi atunci putem gândi şi acest lucru. O administraţie fărâmiţată nu este eficientă. În condiţiile în care s-ar unifica şi cheltuielile bugetare ar fi mult mai reduse, eficienţa ar deveni mult mai bună. Toată lumea o ştie, dar nimeni nu are curaj să o facă, probabil din motiv electoral, dar va trebui, iar eu sunt convins că Guvernul liberal nu are ce pierde dacă va face acest lucru. Aceste unificări nu trebuie să se facă însă pe criterii politice sau pe altfel de criterii decât dorinţele care sunt în localitate şi condiţiile economice sau geografice ale fiecărei localităţi. Eu cred că lucrurile acestea se pot face, şi într-o zi se vor face”, este de părere primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...