La Vâlcea, CIECH Soda România reia producției de silicați lichizi

 Breaking News

La Vâlcea, CIECH Soda România reia producției de silicați lichizi

La Vâlcea, CIECH Soda România reia producției de silicați lichizi
aprilie 09
10:08 2020

• Un nou generator de abur de mici dimensiuni a intrat în funcțiune la CSR• Producția de silicat lichid este reluată, pentru a acoperi creșterea necesarului de silicat al unui producător local de detergent• Lucrările la investiția în valoare de 300.000 de lei au fost finalizate

Râmnicu Vâlcea, 9 aprilie 2020 – CIECH Soda România a anunțat o operațiune de instalare de urgență în fabrică a unui generator de abur de mici dimensiuni, în vederea reluării producției de silicați lichizi. Generatorul de abur Clayton a fost importat din Belgia și are scopul de a veni cu o soluție la necesarul de silicați în creștere al unuia dintre producătorii importanți de detergent de pe piața locală. Pe fondul pandemiei, producătorul se confruntă cu o creștere bruscă a cererii de produse de curățenie speciale, pentru care silicații reprezintă un ingredient important.

CIECH Soda România a investit aproximativ 300.000 de lei în transportul și instalarea generatorului și în costurile cu racordarea la rețelele de gaze și apă, precum și în punerea în funcțiune a liniei de producție a silicaților.

Producția de silicați lichizi a fost oprită pe data de 17 septembrie 2019, ca urmare a denunțării unilaterale a contractului pentru furnizarea de abur de către CET Govora, care, începând cu anul 2016, a impus majorări succesive ale prețului aburului, noul nivel solicitat depășind cu 35% pragul de sustenabilitate al companiei CIECH Soda România. 

În ultimele șase luni, CIECH Soda România a suportat costurile unei opriri temporare a activității fabricii, în speranța găsirii unei soluții pe termen lung pentru aprovizionarea sustenabilă cu abur, în urma numeroaselor demersuri la toate autoritățile locale și naționale competente.

La finalul lunii martie 2020, perioada de oprire temporară a activității s-a încheiat fără niciun răspuns din partea autorităților și 85% dintre cei 600 de angajați au fost nevoiți să părăsească compania, majoritatea dintre ei prin intermediul unui program de disponibilizări voluntare. Compania a păstrat un mic număr de angajați în vederea operațiunilor de întreținere pe durata de standby prelungit, precum și echipa dedicată producției de silicați.

CIECH Soda România a început elaborarea de planuri pentru construirea propriei centrale în cogenerare, pentru a-și asigura într-un mod eficient volumele și calitatea aburului necesar pentru reluarea producției de sodă. Compania speră că o astfel de soluție ar putea fi identificată și implementată într-un interval de aproximativ trei ani, în funcție de rapiditatea obținerii autorizațiilor necesare pentru construcția centralei.

Despre CIECH

Grupul CIECH, acționarul majoritar al CSR, este un holding internațional din industria chimică cu o prezență în peste 100 de țări și venituri în 2018 echivalente cu 1 miliard USD. În 2014, majoritatea acțiunilor CIECH au fost achiziționate de KI Chemistry, societate care aparține celei mai mari firme de investiții private poloneze, Kulczyk Investments.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...