Consiliul Județean alocă bani pentru lucrările la drumuri județene

 Breaking News

Consiliul Județean alocă bani pentru lucrările la drumuri județene

Consiliul Județean alocă bani pentru lucrările la drumuri județene
aprilie 12
19:17 2020

Chiar dacă ședința extraordinară a Consiliului Județean din 9 aprilie s-a desfășurat pe o platformă online datorită situației actuale, dar consilierii au reușit să aprobe proiectul de hotărâre privind rectificarea Anexei nr.1, la Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 6/31.01.2020, cu modificările şi completările ulterioare. Prin Anexa nr.1 la Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 6/31.01.2020, cu modificările și completările ulterioare s-a aprobat utilizarea sumei de 93.501.577 de lei, din excedentul bugetului local, pentru anul 2020. Având în vedere Decretul nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, precum și ordonanţele militare privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19, este necesară asigurarea de urgenţă a fondurilor care să protejeze populaţia judeţului de răspândire a acestui virus, motiv pentru care s-a aprobat propunerea președintelui Consiliului Județean, Constantin Rădulescu.
Astfel, s-a alocat suma de 150.000 de lei, pentru achiziţionarea a 4 containere de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea;

  • alocarea sumei de 45.000 de lei, reprezentând partea de contribuţie a Consiliului Județean Vâlcea, la achiziţionarea unui „Echipament complet Analizor Real Time PCR”;
  • alocarea sumei de 255.000 de lei, pentru achiziționarea a 2 aparate de ventilație mecanică, necesare pentru secția ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea, prin care se realizează respiraţia artificială a pacienților cu afecțiuni pulmonare.
    Suma totală de 450.000 lei, alocată pentru echipamente și aparatură medicală se va asigura prin redistribuire de la poziţia „Echipament complet Analizor Real Time PCR, aprobată inițial prin Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea din 25.03.2020, deoarece printr-o adresă înaintată de președintele Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgentă, sub semnătura prefectului Tiberiu Costea – din cadrul Instituției Prefectului – Judeţul Vâlcea, se solicită redirecționarea sumei de 450.000 de lei. În acelaşi timp, pentru asigurarea cash flow-ului necesar finanţării proiectului „Modernizare DJ 703G, Jiblea – Sălătrucel – Berislăveşti – Robaia Limita jud. Argeş”, cu suma de 1.100.000 de lei, consilierii județeni au aprobat asigurarea acestei sume, prin redistribuirea de la proiectul „Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vălcea”. Tot în cadrul ședinței, președintele CJ, Constantin Rădulescu, a ținut să îi asigure pe consilieri că toate proiectele de drumuri care sunt finanțate guvernamental și din fonduri europene, sunt în plin proces de lucru, deoarece operatorii economici, constructorii și cei care desfășoară lucrări, au obligația legislației în vigoare.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...