Florin Verigeanu: „Se mai poate juca doar cupa şi Liga Campionilor, campionatul este exclus!”

Consiliul de Administraţie al FRH se va întâlni prin videoconferinţă pe 22 aprilie, pentru a decide soarta Ligii Florilor, acolo unde SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti sunt cap la cap.

Cristina Vărzaru, secretarul general al Federației Română de Handbal, a trimis membrilor Consiliului de Administrație ordinea de zi a ședinței care ar urma să se desfășoare prin videoconferință la data de 22 aprilie. Pe ordinea de zi, cel mai important punct de dezbătut este legat de programul competițional la fete. Federația a venit și cu niște propuneri halucinante, campionatul urmând a continua cu turnee de sală! În urma variantei pregătite de FR Handbal, Vâlcea ar avea 11 meciuri în 22 de zile: 6 în campionat, 3 în cupă şi 2 în Liga Campionilor!

Bătălia dintre SCM Rm. Vâlcea vs CSM București este cât se poate de aprigă, cele două formații fiind la egalitate de puncte, echipa din Capitală având un meci mai puțin disputat. Pur și simplu este foarte dificil de luat o decizie la „masa verde”, prin înghețarea actualului clasament. Vâlcea ar fi împăcată cu ideea să nu se acorde titlul și să se ia în considerare clasamentul actual pentru cupele europene. CSM București, în schimb, nu, reclamând că are un joc mai puţin disputat.

Şeful secţiei de handbal, Florin Verigeanu nu este de acord cu programul infernal propus de Federaţie. „Cred că au greșit e-mailul, nu cred că Federația Română de Handbal a putut să facă un asemenea program. Credeți că noi o să acceptăm să jucăm într-un asemenea ritm, după două luni și jumătate de pauză? Plus că nu s-a terminat încă problema Stării de Urgență. Apoi, să vedem când ar putea să revină fetele din țările de proveniență. Cine poate să accepte așa ceva? Nu-mi vine să cred că se dorește să jucăm într-un asemenea ritm. Să nu se uite că și sportivii sunt oameni, nu roboți. Singura variantă care o văd eu este să se joace doar Cupa României şi Liga Campionilor după 15 iunie, dar campionatul este exclus. Eu propun altceva, ca la finalul lunii iunie să jucăm un meci cu CSM, care să fie finala campionatului, jucăm când şi unde îşi doresc ei, dar nu vor, că le e frică” a declarat Florin Verigeanu.

Propunerile FRH

5-7 iunie, Cupa României, Turneul Final Four: (sferturile SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila, CSM București – CSM Slatina plus semifimale și finale. S-au calificat deja Gloria Buzău și Rapid București) 
10-12 iunie: restanța AHCM Slobozia – CSM București (10 iunie); Etapa a 20-a (11 iunie); Etapa a 21-a (12 iunie) 
15-21 iunie: etapele 23 și 26 desfășurate normal, în săptămâna în care Vâlcea și CSM București au programate sferturile de finală. În aceste runde, SCM și CSM ar fi trebuit să evolueze cu Corona Brașov, exclusă din campionat. Rămân două restanțe, Vâlcea – Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București, care se vor juca la încheierea celui de-al doilea turneu. 
24-27 iunie: Etapele 22, 24 și 25 în cadrul unui turneu de sală (24-26 iunie): În 27 iunie se vor juca restanțele Vâlcea – Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *