În județ, nu mai există focare active de pestă porcină africană

Potrivit datelor furnizate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, în prezent, în județ, nu mai există focare active de pestă porcină africană în gospodăriile populației, ultimele două, cele din Stoilești, fiind stinse astăzi, 16 aprilie 2020.

Inspectorii sanitar-veterinari din Vâlcea au anunțat, însă, că vor continua să suprvegheze pasiv boala la porcii domestici pentru a preveni reapariția de noi focare.

Vă reamintim că, în acest an, în județul Vâlcea au fost confirmate 18 focare de pestă porcină africană, în exploatații nonprofesionale din Băbeni (1), Păușești Măglași (1), Drăgoești (1), Orlești (2), Drăgășani (1), Lungești (1), Olanu (1), Perișani (2), Băile Olănești (1), Dăești (1), Stănești (1), Oteșani (2), Stoilești (2) și Glăvile (1).

De asemenea, rămân active și sub supravegherea DSVSA Vâlcea, cele 11 focare din fondurile cinegetice de pe raza județului – FC 16 Goranu, FC 37 Mitrofani, FC 38 Dobrușa, FC 39 Ușurei, FC 13 Cozia, FC 30 Govora, FC 17 Aranghel , FC 40 Stănești. FC 41 Dozești, FC 14 Băbuiești și FC 36 Padina, unde până acum boala a fost confirmată la 106 porci mistreți (101 găsiți morți și cinci împușcați)

La momentul actual, mai sunt încă două suspiciuni pentru care se așteptă rezultatele analizelor, una fiind la un mistreț găsit mort pe Fondul de Vânătoare 17 Aranghel și încă una la un mistreț găsit mort pe Fondul de Vânătoare 16 Goranu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *