Producătorul de lacuri şi vopsele SC Sarcom SRL a realizat în 2018 un profit de 7 milioane de lei

 Breaking News

Producătorul de lacuri şi vopsele SC Sarcom SRL a realizat în 2018 un profit de 7 milioane de lei

Producătorul de lacuri şi vopsele SC Sarcom SRL a realizat în 2018 un profit de 7 milioane de lei
aprilie 20
10:53 2020

Potrivit situaţiilor financiare anuale, SC Sarcom SRL a realizat în 2018 o cifră de afaceri de peste 40,7 milioane de lei, încasări de 45,7 milioane de lei şi un profit de 7 milioane de lei. Mai precizăm că, la data de 31 decembrie 2018, SC Sarcom SRL avea următoarele elemente de bilanţ: active imobilizate – 10,4 milioane de lei; stocuri (materiale, producţie în curs de execuţie, semifabricate, produse finite şi mărfuri) – 8 milioane de lei; creanţe – 12,4 milioane de lei; capital social subscris şi vărsat – 103.000 de lei; datorii totale – 21,7 milioane de lei. Societatea avea în 2018 111 angajaţi şi tipul de activitate, conform clasificării CAEN, „Fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice şi masticurilor”.

Producătorul de lacuri şi vopsele, deţinut de fraţii Aurel şi Marinică Potop a investit peste 500.000 de euro în prima parte a anului 2019 pentru automatizarea procesului de producţie. „Am finalizat, în trimestrul 1 din 2019 o nouă secţie de tencuială decorativă, care a însemnat o clădire nouă şi utilaje noi, automatizate, care au depăşit 500.000 de euro. În 2020 avem planificate achiziţionarea de utilaje pentru automatizarea ambalării, întrucât forţa de muncă este din ce în ce mai greu de găsit şi este scumpă”, spune Marinică Potop, directorul general SC Sarcom SRL şi unul dintre acţionari.

În prima jumătate a anului 2019, SC Sarcom SRL a înregistrat un avans de peste 20% al afacerilor, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2018, cifra de afaceri a SC Sarcom SRL a fost în creştere cu 10% faţă de anul precedent. Sarcom are o singură fabrică, în localitatea Mihăeşti din judeţul Vâlcea. SC Sarcom SRL s-a înfiinţat în septembrie 1993, ca o societate cu capital integral privat românesc.

În primii ani de activitate societatea a produs doar diluanţi şi grunduri. Din anul 1994 şi până în prezent societatea şi-a diversificat permanent gama producţiei, dezvoltarea şi introducerea de noi produse şi modernizarea tehnologiilor din resurse financiare proprii. Din 1998 a început fabricarea produselor Sticky, ca marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de către SC Sarcom SRL. Marca respectivă cuprinde acum vopsele, lacuri, lavabile, grunduri diluanţi, adezivi etc. În 2009, compania a alocat 400.000 de lei pentru investiţii, iar fondurile bugetate pentru 2010 au totalizat un milion de lei. În 2009, SC Sarcom SRL a lansat trei produse noi, dar care nu au necesitat cheltuieli mari în utilaje, ci mai mult în cercetarea şi lansarea produselor pe piaţă.

De asemenea, s-au desfăşurat campanii de promovare pentru mărcile Sticky şi Coral. Compania deţine, conform propriilor estimări, o cotă de piaţă de 10% pe segmentul vopselelor lavabile de interior, de 12% pe cel de vopsele lavabile de exterior şi 5% din piaţa emailurilor pe bază de solvenţi. Principalii competitori ai firmei pe piaţa locală a vopselelor sunt Fabryo, Policolor, Deutek, Kober şi Atlas Corporation. În urmă cu 14 ani, proprietarii producătorului de vopsea SC Sarcom SRL, fraţii Aurel şi Marinică Potop, recunoşteau că primiseră oferte pentru cedarea afacerii.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...