Constantin Aleca: „Este o rectificare bugetară de criză, având în vedere încasările la buget”

Primarul liberal al oraşului Bălceşti, Constantin Aleca consideră că nimeni nu este mulţumit de rectificarea bugetară, fapt care nu poate fin contestat de cineva. Sumele sunt reduse, deoarece economia a suferit în primul trimestru al acestui an. Această perioadă grea din punct de vedere economic a declanşat o mare criză în sistemul bugetar. Încasările sunt din ce în ce mai slabe, existând pericolul ca primăriile să nu îşi mai poată asigura posibilităţile de funcţionare:

„Este o rectificare bugetară făcută corect, din punctul meu de vedere, chiar dacă nimeni nu este mulţumit de rectificare, fiindcă banii sunt puţini. Sunt primar liberal şi, cu toate acestea am primit o sumă destul de mică, 53 de mii lei, având în vedere că oraşul are peste 5 mii de locuitori. Este o rectificare bugetară de criză, având în vedere încasările la buget şi creşterile puternice de cheltuieli cauzate de pandemie. Prin urmare, dacă alocările se făceau politic primeam şi noi mai mult. Acuzele adresate Guvernului Orban, cum că a lăsat primăriile PSD de izbelişte sunt nefondate. Fondurile au fost alocate corect la nivelul fiecărei categorii de cheltuieli, având în vedere faptul că economia a suferit din cauza pandemiei. Dacă altă dată social-democraţii împărţeau banii pe criterii politice, de data aceasta consider că nu este adevărat, noi, liberalii nu am primit nici o favoare. Este adevărat, ne vom descurca greu, va fi o problemă plata indemnizaţiilor şi a asistenţilor personali ai persoanelor cu dezabilităţi. Vor fi încasări foarte puţine, pentru că oamenii nu au venit să îşi plătească taxele din cauza perioadei în care ne aflăm, a pandemiei şi a stării de urgenţă”, a precizat primarul liberal al oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Constantin Aleca: „Redeschiderea Spitalului orăşenesc Bălceşti este pe drumul cel bun”

Aşteptăm avizul de la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea spitalului în Bălceşti, după care urmează un proiect de hotărâre de guvern. Înfiinţarea acestui spital este proiectul meu de suflet, la care nu voi renunţa niciodată. Redeschiderea Spitalului Bălceşti este pe drumul cel bun. Dacă nu se opuneau consilierii PSD, astăzi cetăţenii din întreaga zonă de sud a judeţului aveau spital. Tot în această perioadă am terminat modernizarea iluminatului public. Un proiect prin care s-au montat peste 800 de lămpi şi s-a amenajat o parcare în centrul localităţii, cu bani din bugetul local. La proiectul cu bani europeni s-a început modernizarea infrastructurii rutiere din satul Vasilaţi-Chirculeşti-Palei-Dealul Răii şi Otetelişu. Urmează ca, în maximum patru luni drumurile să fie asfaltate, iar trotuarele amenajate. Modernizarea şcolilor, prinse în acest proiect, sunt în evaluare financiară. Proiectul va schima în procent destul de mare imaginea oraşului”, ne-a precizat primarului oraşului Bălceşti, Constantin Aleca. mplarea-face-ca-localitatile-mici-sa-aiba-primari-liberali/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *