Constantin Aleca: „Este o rectificare bugetară de criză, având în vedere încasările la buget”

 Breaking News

Constantin Aleca: „Este o rectificare bugetară de criză, având în vedere încasările la buget”

Constantin Aleca: „Este o rectificare bugetară de criză, având în vedere încasările la buget”
aprilie 27
11:29 2020

Primarul liberal al oraşului Bălceşti, Constantin Aleca consideră că nimeni nu este mulţumit de rectificarea bugetară, fapt care nu poate fin contestat de cineva. Sumele sunt reduse, deoarece economia a suferit în primul trimestru al acestui an. Această perioadă grea din punct de vedere economic a declanşat o mare criză în sistemul bugetar. Încasările sunt din ce în ce mai slabe, existând pericolul ca primăriile să nu îşi mai poată asigura posibilităţile de funcţionare:

„Este o rectificare bugetară făcută corect, din punctul meu de vedere, chiar dacă nimeni nu este mulţumit de rectificare, fiindcă banii sunt puţini. Sunt primar liberal şi, cu toate acestea am primit o sumă destul de mică, 53 de mii lei, având în vedere că oraşul are peste 5 mii de locuitori. Este o rectificare bugetară de criză, având în vedere încasările la buget şi creşterile puternice de cheltuieli cauzate de pandemie. Prin urmare, dacă alocările se făceau politic primeam şi noi mai mult. Acuzele adresate Guvernului Orban, cum că a lăsat primăriile PSD de izbelişte sunt nefondate. Fondurile au fost alocate corect la nivelul fiecărei categorii de cheltuieli, având în vedere faptul că economia a suferit din cauza pandemiei. Dacă altă dată social-democraţii împărţeau banii pe criterii politice, de data aceasta consider că nu este adevărat, noi, liberalii nu am primit nici o favoare. Este adevărat, ne vom descurca greu, va fi o problemă plata indemnizaţiilor şi a asistenţilor personali ai persoanelor cu dezabilităţi. Vor fi încasări foarte puţine, pentru că oamenii nu au venit să îşi plătească taxele din cauza perioadei în care ne aflăm, a pandemiei şi a stării de urgenţă”, a precizat primarul liberal al oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Constantin Aleca: „Redeschiderea Spitalului orăşenesc Bălceşti este pe drumul cel bun”

Aşteptăm avizul de la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea spitalului în Bălceşti, după care urmează un proiect de hotărâre de guvern. Înfiinţarea acestui spital este proiectul meu de suflet, la care nu voi renunţa niciodată. Redeschiderea Spitalului Bălceşti este pe drumul cel bun. Dacă nu se opuneau consilierii PSD, astăzi cetăţenii din întreaga zonă de sud a judeţului aveau spital. Tot în această perioadă am terminat modernizarea iluminatului public. Un proiect prin care s-au montat peste 800 de lămpi şi s-a amenajat o parcare în centrul localităţii, cu bani din bugetul local. La proiectul cu bani europeni s-a început modernizarea infrastructurii rutiere din satul Vasilaţi-Chirculeşti-Palei-Dealul Răii şi Otetelişu. Urmează ca, în maximum patru luni drumurile să fie asfaltate, iar trotuarele amenajate. Modernizarea şcolilor, prinse în acest proiect, sunt în evaluare financiară. Proiectul va schima în procent destul de mare imaginea oraşului”, ne-a precizat primarului oraşului Bălceşti, Constantin Aleca. mplarea-face-ca-localitatile-mici-sa-aiba-primari-liberali/

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...