Dumitru Blejan: „Guvernul PNL este pe contrasens privind redresarea economică după pandemie”

 Breaking News

Dumitru Blejan: „Guvernul PNL este pe contrasens privind redresarea economică după pandemie”

Dumitru Blejan: „Guvernul PNL este pe contrasens privind redresarea economică după pandemie”
aprilie 27
07:14 2020

Alocările bugetare pentru administraţia locală Scundu, stabilite de Guvernul PNL la ultima rectificare bugetară au generat un val de revoltă din partea primarului Dumitru Blejan. Sumele alocate administraţiei locale sunt ridicole în raport cu efortul financiar colosal pe care lupta împotriva noului coronavirus îl presupune, având în vedere că primăria are în administrare un cămin de bătrâni. Raportând sumele alocate fiecărei localităţi se observă clar că localitatea Scundu a fost plasată în coada clasamentului: „Am înţeles că localităţii Scundu i s-au alocat cei mai puţini bani, 26 de mii de lei, deci suntem pe ultimul loc. Prin urmare, pe mine nu mă surprinde poziţia Guvernului PNL, sunt călit cu astfel de atitudini. Problemele legate de administraţia locală ştiu să le gestionez, cele mai grave sunt bâlbele Guvernului PNL privind gestionarea crizei Covid-19 care sunt extrem de grave, şi care vor avea repercusiuni pe care noi le vom simţi din plin. Guvernul PNL este pe contrasens privind strategia de redresare economică după pandemia de Covid-19. De când au fost informaţi de această epidemie au făcut gafe şi au pierdut paşii care trebuiau parcurşi pentru a depăşi criza medicală şi economică provocată de pandemie. Nu au luat măsuri concrete, ceea ce va duce la o criză fără precedent. Cu repartizarea fondurilor la ultima rectificare bugetară consider că este o practică a liberalilor de când sunt eu primar, din 2000. Această rectificarea trebuia să fie răspunsul la criza coronavirusului, pentru a avea continuitate. Pe mine nu mă surprinde atitudinea lor. În condiţiile în care Primăria Scundu are în administrare un cămin de bătrâni care gestionează viaţa a 30 de oameni şi 18 angajaţi, suma repartizată este ridicolă. Transmit pe această cale cabinetului Orban că banii pe care i-a alocat comunităţii Scundu ar trebui să îi direcţioneze altei localităţi. Trebuiau să se gândească, cu atât mai mult, că această localitate are în administrare un cămin de bătrâni, iar beneficiarii acestui cămin sunt oameni care cândva au construit această ţară, oameni care cândva au dat tot ce a fost mai bun din ei pentru această societate, şi acum a nu mai avea grijă de ei, este inadmisibil. Practica aceasta nu funcţionează la mine”, a precizat primarul social-democrat al localităţii Scundu, Dumitru Blejan.

Sprijin pentru căminului de bătrâni de la Scundu din partea echipei PSD

Pentru buna gestionare a căminului de bătrâni, în contextul cauzat de noul coronavirus primarul a alocat fonduri din bugetul local, astfel încât beneficiarii şi personal să fie protejaţi. Mai mult, cei 30 de vârstnici găzduiţi în căminul de la Scundu au primit ajutoare în alimente şi bani oferite de echipa PSD Vâlcea, care a mai sprijinit şi alte localităţi din judeţ aflate în impas: „Căminul are 30 de beneficiari şi 18 angajaţi cărora le-am asigurat tot ceea ce înseamnă condiţii începând de la echipament, măşti, combinezoane, cazare şi alimentaţie. Am găsit căi şi surse să asigurăm pentru toţi cetăţenii măşti, şi fac această precizare fiindcă alături de mine au fost membrii PSD care au donat bani, alimente şi echipament sanitar. Social-democraţii sunt oameni pe care te poţi sprijini la nevoie, oameni cunoscuţi în judeţ, care ştiu ce au de făcut. A fost o echipă la care am apelat, iar a doua zi a fost alături de mine şi de comunitatea din această localitate şi au adus alimente pentru tot personalul angajat la căminul de bătrâni. Este un gest de mare omenie, faptul că o echipă a PSD Vâlcea a ajutat multe localităţi din judeţ”, a mai precizat primarul comunei Scundu.

Dumitru Blejan: „M-am înhămat la această muncă, şi o voi duce până la capăt”

Căminul poate asigura condiţii corespunzătoare şi sigure de îngrijire medicală, recuperare şi readaptare pentru persoanele vârstnice. Este proiectul de suflet al primarului Dumitru Blejan, care spune că întreg personalul oferă o calitate ireproşabilă în privinţa îngrijirii bătrânilor. Administraţia locala a investit, pe lângă locaţie, în ceva ce va dura mai mult decât clădirea, utilităţile şi aparatele, a investit în oamenii care pot oferi liniştea şi confortul pentru ca bătrânii cazaţi aici să se simtă la centru mai bine decât acasă. Primarul Blejan nu se plânge, afirmând că va face tot ce îi stă în putinţă astfel încât, atât cât va fi primar, căminul să funcţioneze fără probleme:

„Acest proiect este proiectul meu de suflet, şi am această obligaţie profesională şi morală, să asigur condiţii bune de funcţionare unităţii. Am reuşit cu succes să facem acest lucru. M-am înhămat la această muncă şi o voi duce până la capăt. Sunt un luptător, indiferent dacă liberalii încearcă pe orice cale să marginalizeze PSD-ul”, a precizat primarul social-democrat al localităţii Scundu, Dumitru Blejan.

Primarul acordă garanţie pentru predarea cursurilor online

În contextul discuţiilor privind învăţământul de la disatanţă, primarul spune că va aloca fonduri pentru achiziţionarea calculatoarelor necesare, astfel încât cursurile online să se desfăşoare în bune condiţii: „Este o discuţie pe care am avut-o zilele acestea cu directorul şcolii. Mă voi implica pentru copii şi bătrâni. La nivelul localităţii Scundu avem un bilionet, avem un laborator de informatică amenajat la şcoala din centrul localităţii, dar mai avem nevoie de 20 de calculatoare. Mă implic şi voi sprijini procesul de învăţământ în bune condiţii indiferent ce se va întâmpla, chiar dacă acest Guvern PNL a alocat o sumă derizorie pentru localitatea Scundu”, a mai precizat primarul social-democrat al localităţii Scundu, Dumitru Blejan.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...