Ion Sandu: „Nu s-a dat nici un leu pe criterii politice, întâmplarea face ca localităţile mici sa aibă primari liberali”

 Breaking News

Ion Sandu: „Nu s-a dat nici un leu pe criterii politice, întâmplarea face ca localităţile mici sa aibă primari liberali”

Ion Sandu: „Nu s-a dat nici un leu pe criterii politice, întâmplarea face ca localităţile mici sa aibă  primari liberali”
aprilie 27
11:20 2020

În timp ce social-democraţii acuză Guvernul PNL că i-a executat politic, nici liberalii nu sunt foarte mulţumiţi. Primarul liberal al localităţii Perişani, Ion Sandu s-a declarat complet nemulţumit de rectificarea bugetului de stat, prin care localităţii Perişani i-au fost repartizate sume pentru echilibrarea bugetelor locale în cuantum de mai puţin de 8 mii de lei, ceea ce, după calculele primarului, nu acoperă nici măcar cheltuielile necesare funcţionării administraţiei locale. Mai mult, primarul acuză Guvernul că nu a mai ţinut cont de nici una dintre condiţii impuse privind alocarea fondurilor în ceea ce priveşte suprafaţa terenului intravilan al fiecărei comune, numărul de locuitori, gradul de colectare din anul anterior şi nici măcar de numărul populaţiei:

„Analizând lista Hotărârii de Guvern am constatat că s-au dat bani aproximativ la acelaşi nivel inclusiv localităţilor mici care au un grad de colectare inferior privind colectarea impozitele locale. Eu sunt total dezamăgit de această procedură. În urma unei întâlniri pe care premierul Ludovic Orban a avut-o cu primarii din judeţul Vâlcea s-a subliniat necesitatea departajării alocărilor privind rectificările bugetare în funcţie de gradul de colectare, dar şi de numărul de locuitori, în aşa fel încât să existe un echilibru privind finanţările între localităţile mici cu 700 de locuitori şi localităţile care au aproximativ 2500 de locuitori. Dacă în anii anteriori se lua în calcul suprafaţa terenului intravilan a comunei, numărul de locuitori şi gradul de colectare din anul anterior, acum nu s-a mai ţinut cont de nici una dintre aceste condiţii, nici măcar de numărul populaţiei. La început, când au elaborat prima formă de buget au ţinut cont de numărul de locuitori, dar acum văd că, prin rectificarea aceasta au alocat bani tuturor localităţilor mici din judeţ şi nu este corect, deoarece cheltuielile unei localităţi cu un număr de locuitori mai mare sunt automat mai mari. Prin urmare, nu s-a dat nici un leu pe criterii politice, întâmplarea face ca aceste localităţi mici, care au primit bani aproximativ la nivelul celorlalte localităţi, să aibă primari liberali. Ar fi fost bine, fiindcă eu sunt primar liberal, să luam şi noi ceva mai mult”, ne-a declarat primarul liberal al localităţii Perşani, Ion Sandu. Prin urmare, pentru localitatea Perişani s-au alocat 8 mii de lei. Cu aceşti bani primarul declară nu poate să facă nimic, abia are posibilitate de a funcţiona în sistem de avarie: „Suntem descoperiţi cu ultimele două luni pentru cheltuielile de personal, pentru că am încercat să pun de-o parte şi ceva bani pentru investiţii”, a mai precizat primarul.

Primăria Perişani continuă investiţiile şi în 2020

La Perişani, Ion Sandu a atras atenţia asupra faptului că în localitate au continuat investiţiile în această perioadă. Cu bani din bugetul local s-a construit o sală de sport la şcoala din satul Mlăceni, iar acum se lucrează la amenajarea unui parc de agrement în satul Poiana. Mai mult, primarul are în plan crearea unui spaţiu de picnic pentru cei care doresc să viziteze localitatea, care se va amenaja la intrarea în localitate, în satul Băiaşu. Cu bani europeni, prin GAL „Castra Traiana” se lucrează şi la amenajarea unui spaţiu recreaţional – sportiv în zona centrală a centrului civic, mai exact lângă şcoala din centru, care presupune construirea unui teren multifuncţional de sport, lângă care se va construi şi o clădire în cadrul căreia va fi încorporată o sală de fitness, o sală pentru tenis de masă şi alte sporturi de sală. Prin GAL „Castra Traiana” acest proiect este la a patra accesare. În fosta sesiune, administraţia locală a obţinut trei finanţări pentru achiziţionarea unui utilaj şi dotarea căminului cultural cu costume populare. Al doilea proiect priveşte restaurarea bisericii din satul Mlăceni, construită în anul 1840, este cea mai veche biserică din localitate, declarată monument istoric şi restaurată pentru turismul monahal: „Chiar dacă este pandemie, în localitate s-a lucrat. Avem proiecte care nu suportau amânare. Pentru construirea spaţiului  recreaţional – sportiv investiţia este în procent de 50% executată, în numai două luni de la data începerii lucrărilor. În această perioadă constructorul acestei investiţii nu a oprit lucrările. Mai mult, lucrările demarate prin măsura 7.2. sunt pe punctul de a se finaliza. Investiţia priveşte asfaltarea celor 16 uliţe, iar săptămâna viitoare urmează să mai turnăm startul doi pe celelalte patru uliţe, şi încheiem lucrările. La noi în localitate s-a lucrat şi se lucrează. Şi în momentul de faţă sunt utilaje în toată localitatea, oamenii sunt pe şantiere”, ne-a declarat primarul localităţii Perişani, Ion Sandu. La Perişani, prin absorbţia fondurilor europene s-a accesat un proiect pentru asfaltarea a două drumuri comunale: Perişani – Mlăceni şi Spinu – Podeni, precum şi pentru dotarea căminelor culturale din satele Perişani şi Mlăceni cu echipamente audio-video şi aparatură electronică. Bani europeni au fost atraşi şi pentru proiectul de asfaltare a celor 16 uliţe, investiţie care este în derulare.

Şcoala online se poate face cu succes, la Perişani

Copiii din Perişani au această posibilitate, spune primarul localităţii, fiindcă profesorii care predau în şcolile din Perişani au aplicat această metodă imediat după ce s-a decretat starea de urgenţă şi s-a sistat programa şcolară: „Acest lucru s-a întâmplat fiindcă avem cadre didactice tinere, stăpânesc foarte bine domeniul informatic, şi nu stăm rău nici cu semnalul de internet. În această perioadă se lucrează la montarea unor echipamente necesare sistemului WiFi gratuit în localitate, printr-un program cu bani europeni atraşi. Prin urmare, copiii din localitatea noastă au posibilitatea, şi garantez pentru acest lucru, să îşi facă cursurile online. La Perişani nu există copil care să nu ştie să utilizeze foarte bine telefonul sau calculatorul sau să nu aibă aceste echipamente”, a precizat primarul liberal al localităţii Perişani, Ion Sandu. �C�

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...