Ion Vlădulescu: „Guvernarea PNL are cel mai greu rol, fiindcă nimeni nu s-a confruntat cu o criză de asemenea proporţii”

 Breaking News

Ion Vlădulescu: „Guvernarea PNL are cel mai greu rol, fiindcă nimeni nu s-a confruntat cu o criză de asemenea proporţii”

Ion Vlădulescu: „Guvernarea PNL are cel mai greu rol, fiindcă nimeni nu s-a confruntat cu o criză de asemenea proporţii”
aprilie 27
07:53 2020

Referitor la ultima rectificare bugetară, Ion Vlădulescu, primarul localităţii Budeşti este de părere că actuala guvernarea PNL are o mare responsabilitate, pentru că este singurul guvern de la Revoluţia din `89 care se confruntă cu o criză de asemenea proporţii. Mulţi urmăresc şi au păreri despre măsurile care ar trebui luate în ceea ce priveşte administrarea acestei crize, în contextul în care nu există un manual bine definit pentru modul ideal de a reacţiona la pandemie. Primarul liberal al localităţii Budeşti spune că rectificarea bugetară probabil a fost făcută în funcţie de resurse, iar alocările fondurilor nu s-au făcut pe criterii politice:

„Până la urmă, în momentele acestea, cred că trebuie să fim cu toţii mai realişti şi să vedem situaţia reală din ţară, pentru că toţi vrem bani mai mulţi la bugetele locale pentru investiţii, pentru acoperirea cheltuitelor pentru personal sau asistenţa socială. Probabil că în momentul acesta nu sunt bani cât ar fi trebuit pentru a finanţa toate cheltuielile. După părerea mea consider că lucrurile nu vor rămâne aşa, se vor clarifica, pentru că, altfel autorităţile locale nu o să mai aibă nici cu ce să plătească salariile, nu vor mai avea bani nici pentru susţinerea investiţiilor şi chiar a cofinanţării proiectelor europene. Cred că prioritară în acest moment este sănătatea, asigurarea condiţiilor necesare în sistemul medical şi o cât mai bună funcţionare a spitalelor. Evident, ne îndreptăm spre o criză, iar guvernarea PNL are cel mai greu rol, fiindcă nimeni nu s-a confruntat cu o criză de asemenea proporţii. Nu există un manual bine definit, o lume întreaga caută soluţii. Şi noi în localitate avem o mare problemă, deoarece deja avem firme care şi-au închis activitatea şi care nu ne mai plătesc impozite, deoarece s-a prelungit termenul de plată. Prin urmare, suntem într-o situaţie foarte grea şi noi, o localitate considerată nu de mult bogată, atunci când venea vorba despre investitori. Cu toate acestea, încerc să rezolv problemele cât de bine posibil. Încerc să nu opresc investiţiile, din contră, să pornesc şi alte proiecte noi la nivelul localităţii, să nu avem prea mult de suferit. Trebuie să drămuim banii, trebuie să ne reorganizăm în aşa fel încât să putem continua ceea ce ne-am propus”, a precizat primarul liberal al localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu.

Primăria comunei Budeşti pune bazele reţelei de gaz metan

În prezent se lucrează în satul Barza, la construirea podului peste pârâul Sâmnic. Acest proiect se va finaliza în maxim două luni. Tot în această perioadă se lucrează la grădiniţa cu program normal din satul Budeşti, unde lucrările continuă, în aşa fel încât, la jumătatea lunii septembrie, în momentul în care va începe un nou an şcolar, această clădire să fie recepţionată şi folosită de copiii de pe raza localităţii: „De asemenea, mai avem o investiţie pentru extinderea reţelei de canalizare, rigole, scurgerea apelor pluviale şi modernizarea drumurilor în satul Budeşti. S-au licitat şi vor începe lucrările în satul Adroneşti, pentru reabilitarea unei străzi. De asemenea, am semnat contractul de lucrări, şi sper să începem cât mai repede extinderea şi dotarea şcolii din centrul localităţii Budeşti. Locaţia va intra în reabilitare totală, în aşa fel încât să creăm condiţii cât mai bune pentru elevi şi cadrele didactice, pentru a-şi desfăşura actul de învăţământ aşa cum trebuie. Urmează şi alte investiţii, nu mai vorbim de faptul că, în acest moment, suntem în procedura de licitaţie pentru desemnarea operatorului pentru preluarea concesiunii privind înfiinţarea reţelei de gaze. Sper ca, până în toamnă, dacă lucrurile merg aşa cum ar trebui, să obţinem finanţare şi să începem lucrările efectiv pentru introducerea gazului pe raza localităţii”, spune Ion Vlădulescu, primarul liberal al localităţii Budeşti.

„Muncim, lucrăm la proiecte, sigur că avem grijă şi de cetăţeni cu privire la anumite aspecte. Ne-am preocupat de toţi cetăţenii care au fost în izolare şi în imposibilitatea de a-şi asigura cele necesare pentru familie. Am fost alături de ei şi i-am ajutat cu tot ce am putut, încât să aibă cât mai puţin de suferit. Sper ca această perioadă neplăcută să treacă cât mai repede şi să înceapă să funcţioneze industria, firmele să îşi înceapă activitatea, să meargă oamenii la locurile de muncă, pentru că, dacă nu se mişcă economia, vom avea mult mai multe probleme decât cele provocate de îmbolnăvirile în urma acestei pandemii”, mai afirmă primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...