Nicolae Sărdărescu: „Incompetenţă, inconştienţă sau amândouă”

 Breaking News

Nicolae Sărdărescu: „Incompetenţă, inconştienţă sau amândouă”

Nicolae Sărdărescu: „Incompetenţă, inconştienţă sau amândouă”
aprilie 27
08:21 2020

Administraţia locală din Horezu a primit „praful de pe tobă” la ultima rectificare bugetară făcută de Guvernul Orban, asta în timp ce actualul guvern a pus pe umerii bugetului local al oraşului Horezu cheltuieli suplimentare de aproximativ 1.700.000 de lei, reprezentând în special indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora, dar şi alte cheltuieli care nu ar trebui finanţate de la bugetul local. Mai mult, din cauza faptului că Spitalul Orăşenesc Horezu a fost desemnat unitate-suport pentru bolnavii de Covid-19, primăria a fost obligată să aloce sume importante de bani în vederea asigurării unei bune funcţionări a unităţii spitaliceşti. Prin urmare, prima rectificare a bugetului naţional din acest an condamnă horezenii la subdezvoltare şi trimite oraşul spre faliment:

„Dezinteresul este evident, iar iresponsabilitatea este, din păcate, certă! Am aşteptat cu răbdare şi speranţă rectificarea bugetară făcută de Guvernul Orban, dar, la data de 22 aprilie 2020 am primit o alocare de 46.000 de lei ca urmare a rectificării mult aşteptate. Să nu înţelegeţi că aceşti bani sunt o pomană de la bugetul de stat. Aceşti bani sunt banii horezenilor, colectaţi la bugetul de stat. Pentru a fi pe înţelesul tuturor, luând în considerare scăderea nivelului activităţilor economice, o sumă justă pentru acest moment ar fi fost de aproximativ 3.000.000 de lei, în condiţiile în care actualul guvern a stabilit în sarcina bugetului local al oraşului Horezu cheltuieli suplimentare de aproximativ 1.700.000 de lei, reprezentând în special indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora, dar şi alte cheltuieli care nu ar trebui finanţate de la bugetul local. Mai precis, bugetul de stat colectează contribuţia pentru persoanele cu handicap de la toţi contribuabilii, dar ne obligă să suportăm din bugetul local cheltuielile în acest sens, cu toate că încadrarea în această categorie nu este făcută la nivelul oraşului Horezu. Mai mult, din cauza faptului că Spitalul Orăşenesc Horezu a primit calitatea de spital-suport în cazul pandemiei de coronavirus, am fost obligaţi să mobilizăm sume importante de bani în vederea asigurării unei bune funcţionări a unităţii spitaliceşti, în condiţii de siguranţă. Le propun guvernanţilor, dacă nu pot să conducă această ţară şi să gestioneze această situaţie să caute persoane care pot. Dacă nu sunt capabili să gestioneze situaţia delicată în care ne aflăm, acum mai mult ca oricând, în ansamblul ei, să nu ne distrugă prin ordonanţe, restricţii şi alte măsuri incoerente”, spune primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...