Bujoreni este singura primărie din judeţ care şi-a asumat derularea programului „laptele şi cornul”

În cadrul şedinţei de Consiliul Judeţean  Vâlcea din data de 30 aprilie, s-a probat  cu unanimitate de voturi asumarea privind organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor acordate în cadrul Programului pentru şcoli al României, pentru anii şcolari 2020-2021 şi 2021 – 2022.

Cu excepția primăriei Bujoreni, toate celelalte unităţi administrative – teritoriale au spus „pas” solicitării venite din partea Consiliului Județean, de a prelua responsabilitatea derulării Programului pentru școli al României.  În această situaţie, Consiliului Județean va repartiza fondurile necesare Primăriei Bujoreni pentru derulare acestui program.

Consiliul Județean Vâlcea a transmis adrese primăriilor, prin care solicita asumarea sau neasumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor  pentru achiziția produselor, aferente Programului pentru școli al României. Este vorba despre programul cunoscut sub denumirea de „Laptele și cornul”, derulat din fonduri europene, prin care elevii primesc, gratuit, produse lactate, de panificație și fructe. Prin urmare  „din totalul de 89 de UAT-uri, doar primăria Bujoreni  a decis asumarea responsabilității  privind  organizare  și derulare  procedurilor din cadrul Programului pentru școli al României.

Gheorghe Gîngu: „”Voi pune accent pe distribuirea acestor produse proaspete şi la timp”

Referitor la motivele care au stat în spatele deciziei de preluare a responsabilităţii privind  derularea  programului „Laptele și cornul”, primarul  localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu a declarat: „Am primit o adresă din partea Consiliului Judeţean  prin care ne solicita asumarea sau neasumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor  pentru achiziția produselor, aferente programului „laptele și cornul”, iar noi am fost de acord. Astfel, ne vom ocupa noi de licitații și sper să reușim.  Vreau să facem o treabă bună, astfel încât  cornurile, laptele şi merele să fie proaspete, bune,  să fie aduse la timp,  iar copiii şi părinţii să fie mulţumiţi. Prin urmare, după alocare fondurilor de la Consiliul Judeţean, în funcţie de numărul de elevi, vom întocmi caietul de sarcini şi vom scoate la licitaţie. Voi pune accent pe distribuirea acestor produse proaspete şi la timp ” .    

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *