Liga a III-a merge spre „îngheţare”

La videoconferinţa organizată de şefii FRF cu cluburile din Liga a III-a, majoritatea reprezentanţilor echipelor acestui eșalon au cerut „înghețarea” campionatului.

FRF a cerut deja tuturor echipelor să anunțe în scris săptămâna viitoare ce probleme au și dacă doleanța este de a stopa competiția.

În aceste condiţii, pare destul de greu de crezut că Liga a III-a se va mai relua şi că cele două reprezentante ale judeţului Vâlcea, Flacăra Horezu sau Viitorul Dăeşti vor mai juca vreun meci oficial în acest sezon.

FRF intenționează ca, la Liga 3, dacă acest sezon nu se va mai desfășura, să promoveze toate echipele aflate acum pe primul loc. Excepţie va face doar Seria 3, unde Progresul Spartac și CSM Slatina, aflate la egalitate de puncte pe primele două locuri, să joace baraj între ele, iar câștigătoarea să urce în Liga 2. Ar urca, astfel, Aerostar Bacău (Seria 1), Unirea Slobozia (Seria 2), U Craiova 1948 SA (Seria 4) și Fotbal Comuna Recea (Seria 5).

Apoi, datorită situaţiei actuale şi pentru a evita eventuale procese, din Liga 3 ar urma să nu retrogradeze nicio formație şi s-ar completa și cu nou-promovatele din Liga 4, dorința fiind de a se alcătui o nouă serie cu scopul de a reduce distanțele extrem de mari, costurile unei deplasări la acest nivel fiind peste posibilitățile multor cluburi. Cel mai bun exemplu în acest sens sunt echipele Horezu şi Dăeşti, care, după ce au fost mutate anul trecut în Seria C4, au fost obligate la deplasări foarte lungi, în zona Aradului, care le-au afectat bugetele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *