Virgil Pîrvulescu: „Fără investiţii şi investitori nu putem pune oraşul pe harta economică a României”

 Breaking News

Virgil Pîrvulescu: „Fără investiţii şi investitori nu putem pune oraşul pe harta economică a României”

Virgil Pîrvulescu: „Fără investiţii şi investitori nu putem pune oraşul pe harta economică a României”
mai 03
12:21 2020

Virgil Pîrvulescu, finanţist de meserie, candidat la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL, trece în revistă soluţiile viabile pentru ieşirea din actuala criză şi din recesiunea economică recentă, dar şi posibilele soluţii pentru stoparea creşterii bruşte a şomajului. Prin programul pe care îl promovează, candidatul PNL are în plan dezvoltarea unui parc industrial pentru generarea nu numai a locurilor de muncă, dar şi a unui viitor singur pentru tinerii vâlceni.

PNL are în vedere asigurarea unor resurse vitale pentru IMM-uri

În opinia candidatului liberal, a-i menţine pe tineri în acest oraş înseamnă a le oferi oportunităţi de dezvoltare şi garantarea unui un venit decent: „Dezvoltarea economică a oraşului Râmnicu Vâlcea nu înseamnă asigurarea unei activităţi pentru un număr de trei sau patru societăţi care pe parcursul anului au avut permanent o legătură de business cu Primăria oraşului Râmnicu Vâlcea. Această abordare nu înseamnă dezvoltarea oraşului, stoparea recesiunii economice recente sau ieşirea din criză. Trebuie să avute în vedere interesele tuturor operatorilor economici, inclusiv salariile râmnicenilor, ale tuturor locuitorilor oraşului nostru şi asta înseamnă că trebuie să existe un plan de business pentru toată lumea, şi trebuie să te gândeşti ce ar putea fi posibil pentru a-i ajuta pe aceşti oameni. Suntem într-o strânsă concordanţă cu ceea ce pregăteşte Guvernul şi ne gândim la IMM-uri, cu privire la asigurarea unor resurse vitale pentru repornirea activităţii acestora. Prin urmare, ca să le putem asigura acele resurse oamenilor, pentru a le pune în practică, au nevoie de cu totul şi cu totul alte lucruri, alte oportunităţi de business. Pentru a avea aceste oportunităţi de business trebuie să le creezi un mediu în care ei să poată să funcţioneze, iar acel mediu înseamnă în primul rând forţa de muncă şi se ajunge până la o reorientare a învăţământul. Eu văd rolul meu, ca posibil primar altfel decât cel în care s-au poziţionat primarii anteriori. Autoritatea locală ar trebui să se implice pentru a pune în legătură mediul de afaceri local cu posibilii parteneri din afara localităţii, adică trebuie să mergem pe lanţul de desfacere al acestor firme. Eu m-aş strădui, de exemplu, să conving beneficiarii livrărilor acestor firme din Vâlcea să vină şi să facă afaceri în această zonă. Asta înseamnă că trebuie să le creez facilităţi de manierea în care să îi determine să vina la noi, să dezvolte capacităţi de producţie şi să putem să creştem economic. Fără investiţii din alte zone şi investitori nu putem să punem oraşul pe harta economică a României şi a Europei. Prin urmare, noi, în acest moment, trebuie să gândim pe termen lung”, ne-a precizat Virgil Pîrvulescu, candidatul la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL.

Virgil Pîrvulescu: „Este nevoie de profesionalism, de oameni pregătiţi, de oameni cu atitudine”

În opinia lui Virgil Pîrvulescu, bazele unui viitor economic sustenabil pentru municipiul Râmnicu Vâlcea sunt reprezentate de atragerea investitorilor şi crearea locurilor de muncă eficiente care să vină în sprijinul cetăţenilor acestui oraş, ca suport pentru ieşirea din criză. Afirmă că aplicarea unei astfel de strategii va genera un impact notabil pe o durată de timp rentabilă, care poate fi aplicat la nivel local. Însă, o implicare în zona economică nu există, agenţii economici nu se simt sprijiniţi, iar acţiunile administraţiei publice locale, în acest sens, nu există: „Crearea locurilor de muncă mai bine plătite şi atragerea investitorilor este prima sarcină a unui primar. Primarul nu are în atribuţii cheltuirea banilor publici strânşi din impozite şi taxe, primarul are menirea şi sarcina principală să creeze acel climat social şi economic în care toată lumea este încântată că zona respectivă este administrată de un primar cu viziune. Din păcate, implicarea actualei administraţii în zona economică nu există în acest moment. Agenţii economici nu se simt sprijiniţi, acţiunile administraţiei publice locale sunt zero. Trebuie să se înţeleagă o dată pentru totdeauna că trebuie să ne dezvoltăm. Vâlcenii au nevoie de locuri de muncă bine plătite, iar pentru cei tineri este necesară crearea de noi locuri de muncă atractive. Una dintre probleme se poate rezolva prin punerea la dispoziţie a parcului industrial, sau măcar prin definirea lui, ca zonă. De la 1 ianuarie 2021, Uniunea Europeană alocă României 4,5 miliarde de euro pentru a dezvolta industria farmaceutică. În situaţia aceasta, Primăria Râmnicului ar trebui să meargă la administratorul judiciar de la Oltchim care are în patrimoniu fabrica de seringi pentru a-i solicita cumpărarea clădirii la preţul de 50 de mii de euro, după care ar trebui invitat un concern sau oricare alt investitor interesant pentru a-i pune la dispoziţie clădirea, dar şi banii europeni atraşi pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziţie din ianuarie 2021. Din păcate, nici în acest sens nu se face nimic. În prezent, lângă această clădire, care trebuia să aibă destinaţia unei fabrici de seringi există Priza Olt, unde mai sunt alte 20 de hectare de teren şi tot în aceeaşi zonă sunt blocurile societăţii Govora SA, societate care a intrat deja în faliment, iar clădirile ar trebui cumpărate obligatoriu, pentru că oraşul are nevoie de locuinţe sociale. Pentru toate acestea este nevoie de profesionalism, de oameni pregătiţi, de oameni cu atitudine, iar cheia este la râmniceni”, a precizat Virgil Pîrvulescu, candidatul la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL. 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...