Florin Ionescu: „Nu se ştie cât de eficiente sunt lecţiile online”

 Breaking News

Florin Ionescu: „Nu se ştie cât de eficiente sunt lecţiile online”

Florin Ionescu: „Nu se ştie cât de eficiente sunt lecţiile online”
mai 05
17:37 2020

Primarul localităţii Stoileşti, Florin Ionescu este de părere că incoerenţa măsurilor luate de actualul guvern împiedică accesul egal la aducaţie pentru toţi elevii. La recomandarea Ministerului Educaţiei cursurile ar trebui să se ţină online, chiar dacă nu este clar câţi copii au acces la acest gen de educaţie. În special în mediul rural nu toţi copiii au un computer sau o tabletă cu acces la internet, ba chiar şi la oraş sunt multe comunităţi defavorizate.

Majoritatea elevilor din Stoileşti au acces la lecţiile online

Primarul Florin Ionescu este profesor de meserie şi spune că, dacă până acum totul era o incertitudine în ceea ce priveşte activitatea didactică a profesorilor şi a elevilor. La recomandarea Ministerului Educaţiei s-a luat decizia să se închidă şcolile până în luna septembrie, iar cursurile se vor face online. În ceea ce priveşte participarea copiilor la această teleşcoală, primarul spune că în peste 90% din cazuri elevii beneficiază de tehnica necesară continuării cursurilor în sistem online: „Ultimele comunicate au închis cercul incoerenţelor în acest domeniu. Dacă de la prima zi a declarării stării de urgenţă până acum totul era incertitudine, o neclaritate în ceea ce priveşte activitate didactică a profesorilor şi a elevilor, acum situaţia şcolară s-a închis. Majoritatea copiilor beneficiază de tehnica necesară continuării cursurilor în sistem online, dar nu ştim cât de eficiente vor fi aceste cursuri, vom vedea la evaluarea care se va face, probabil anul viitor. Prezenţa fizică a copiilor de clasa a VIII şi a XII este de bun augur, pentru că ei trebuie să îşi încheie activitatea. În acest sens noi, autoritatea locală trebuie să fim preocupaţi de sănătatea şi siguranţa elevilor, astfel încât să nu se întâmple nimic rău atât cât depinde de noi. Vom asigura materialele necesare pentru prevenirea răspândirii bolii dar, în ciuda eforturilor noastre, veniturile din bugetul local se diminuează. La ultima rectificare de buget ne-au fost tăiate sume importante din cotele de impozit”, a precizat primarul Florin Ionescu.

Florin Ionescu: „Nu vin momente prea uşoare pentru administraţiile locale”

Administraţia locală din Stoileşti funcţionează deja la cota de avarie, în acest moment. Primăria are nevoie urgentă de finanţare de la bugetul de stat şi de alocarea sumelor necesare pentru plata asistenţilor sociali şi persoanelor cu dizabilităţi: „Este destul de ciudat, pentru că în sarcina noastră cad anumite obligaţii, dar, în acelaşi timp, bugetul se diminuează şi suntem, practic, în imposibilitatea acoperirii unor cheltuieli vitale, cum ar fi asigurarea veniturilor persoanelor cu dizabilităţi. Fac această precizare fiindcă la ultima rectificare am primit 14 mii de lei. Cred că guvernaţii ar trebui să ştie că s-a mai întâmplat lucrul acesta, România a mai trecut prin momente de criză, iar una dintre măsuirile care au fost luate pentru a scoate economia din acea perioadă critică au vizat alocarea de fonduri importante pentru investiţii publice, ceea ce acum nu se întâmplă. Nu primim bani pentru investiţii din cauza intrării în şomaj tehnic a multor persoane, oamenii nu şi-au mai plătit impozitele la primărie şi deja avem o scădere a veniturilor şi în acel sector. Nu vin momente prea uşoare pentru administraţiile locale, indiferent unde s-ar afla ele.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...