Oraşul Brezoi va deveni staţiune turistică de interes local

Proiectul prin care se doreşte ca oraşul Brezoi să devină staţiune turistică de interes local a înregistrat paşi importanţi pentru a deveni realitate. Primarul Robert Schell a finalizat documentaţia necesară, pe care a depus-o spre aprobare la Ministerul Turismului: „Amenajarea traseului până în Vârful Ţurţudan este un proiect pentru care în prezent nu există nici o axă de finanţare. Am făcut câţiva paşi în plus, proiectul s-a mai mărit puţin, fiindcă au apărut idei noi, în sensul că, în afară de amenajarea Vârfului Ţurţudan, din acest vârf vor porni câteva tiroliene spre anumite zone. Se identifică o finanţare spre o altă axă, unde nu am avut acces până acum, pentru că urmează să declarăm oraşul staţiune turistică de interes local. S-a făcut această procedură, documentaţia este depusă la Ministerul Turismului şi aşteptăm evaluarea ca să primim această titulatură care ne ajută să finanţăm proiecte şi prin alte axe, pe care nu le-am avut până acum la dispoziţie. Prin urmare, o dată cu această titulatură sper că vom face şi acest proiect al meu de suflet „Amenajarea traseului până în Vârful Ţurţudan”, ne-a declarat primarul liberal al oraşului Brezoi, Robert Schell.

Brezoiul va avea bazin de înot acoperit

Primăria oraşului Brezoi lucrează constant la noi proiecte pentru investiţii. Dacă lucrurile se vor aşeza pe făgaşul normal, luna viitoare, Primăria Brezoi trebuie să semneze contractul de finanţare pentru alte noi proiecte. Primarul Robert Schell are depuse două proiecte la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în evaluare, dar care au fost deja declarate eligibile. Unul dintre proiecte, în valoare de 4,3 milioane de euro reprezintă reabilitare a 5 kilometri de străzi şi construirea unei clădiri multifuncţionale la Liceul Teoretic Gheorghe Surdu, în cadrul căruia se va amenaja o sala de festivităţi, o sală de sport şi laboratoare. Celălalt proiect este în valoare de 4,5 milioane de euro şi are incluse lucrările de amenajare a unui bazin acoperit de înot şi reabilitarea parcului central.

Cel mai modern iluminat public din judeţ se află la Brezoi

Cu fonduri norvegiene, primarul oraşului Brezoi, Robert Schell a realizat şi un proiect în valoare de 900 de mii de euro, însemnând modernizarea şi schimbarea tuturor lămpilor care sunt cu led în prezent. Noul sistem, dotat cu tehnologie de ultimă oră va avea capacitatea de micşorare a puterii pe anumite perioade ale nopţii şi are incluse elemente inteligente soft care ajută la o mai bună gestionare a sistemului de iluminat, cu un consum minim de energie şi fiabilitate maximă. Primarul Robert Schell ne informează că în localitate sunt montate 1200 de lămpi, prin acest proiect se va ajunge la 1500 de lămpi, iar sistemul de iluminat răspunde în primul rând la necesităţile vieţii moderne ale populaţiei, dar şi exigenţei impuse de administraţia locală Brezoi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *