Adio maculatură, pentru accesarea fondurilor europene

 Breaking News

Adio maculatură, pentru accesarea fondurilor europene

Adio maculatură, pentru accesarea fondurilor europene
mai 12
18:27 2020

În această săptămână, Guvernul adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care este digitalizată accesarea fondurilor europene. Astfel, de la 1 iunie, administraţiile au obligaţia sa primească şi să depună cu semnătură electronică documentele pentru obţinerea finanţării europene.

Gabriel Ţolea: „Transparenţă, legalitate, dar şi avantajul modificărilor făcute în timp real”

Primarul localităţii Mălaia, Gabriel Ţolea salută decizia, şi spune că este o iniţiativă care vine în scopul simplificării documentelor, dar şi a legalizării privind accesarea fondurilor. Mai mult, în opinia primarului, renunţarea la maculatură înseamnă drumuri mai puţine, dar şi transparenţă mai bună a proceselor de selecţie.

„Din punctul meu de vedere este de salutat ordonanţa, foarte bună. A venit vremea folosirii sistemului digital obligatoriu. Spunem adio drumurilor interminabile pe la uşile instituţiilor, a portbagajelor pline de hârtii, a semnăturilor şi a ştampilelor puse pe sute de coli, a nesfârşitelor xeroxuri. Mai mult, există şi transparenţă, siguranţa legalităţii, dar şi avantajul modificărilor făcute în timp real”, afirmă primarul Gabriel Ţolea.

Gheorghe Melente: „Este un lucru bun, elimină drumurile, munca şi volum mare de maculatură”

Primarul Gheorghe Melente spune că foloseşte deja sistemul digitalizat, care are multe avantaje. Elimină drumurile, munca şi volum mare de maculatură, întârzierea prelucrării documentelor, clarificările sau, după caz, completarea de documente ori solicitarea de orice alte situaţii: „Noi folosim acest sistem digitalizat, chiar dacă nu era obligatoriu până acum. De aproximativ doi ani nu am mai depus nici un proiect pe suport hârtie, inclusiv proiectul de asfaltare prin PNDL tot digital l-am depus. Semnătura electronică au aplicat-o toţi, iar eu am avut şansa ca în departamentul de achiziţii să avem un angajat foarte bun. Este adevărat, procedura obţinerii semnăturii electronice este mai greu de realizat, inclusiv eu am o astfel de semnătură, pentru-un proiectul depus prin Grupul de Acţiune Locală de Pescuit (FLAG) Lotru – Olt Mijloc, pentru amenajarea pieţei. Prin urmare este un lucru bun, elimină drumurile, munca şi volum mare de maculatură şi se verifică mult mai repede documentaţia, pentru că se depune etapizat, aşa se fac paşi mai departe. Nu se mai depun teancuri de hârtii, cum depuneam până acum, nu se mai iau acele studii de fezabilitate, partea tehnică şi partea economică pe suport hârtie”, a precizat primarul localităţii Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...