Adio maculatură, pentru accesarea fondurilor europene

În această săptămână, Guvernul adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care este digitalizată accesarea fondurilor europene. Astfel, de la 1 iunie, administraţiile au obligaţia sa primească şi să depună cu semnătură electronică documentele pentru obţinerea finanţării europene.

Gabriel Ţolea: „Transparenţă, legalitate, dar şi avantajul modificărilor făcute în timp real”

Primarul localităţii Mălaia, Gabriel Ţolea salută decizia, şi spune că este o iniţiativă care vine în scopul simplificării documentelor, dar şi a legalizării privind accesarea fondurilor. Mai mult, în opinia primarului, renunţarea la maculatură înseamnă drumuri mai puţine, dar şi transparenţă mai bună a proceselor de selecţie.

„Din punctul meu de vedere este de salutat ordonanţa, foarte bună. A venit vremea folosirii sistemului digital obligatoriu. Spunem adio drumurilor interminabile pe la uşile instituţiilor, a portbagajelor pline de hârtii, a semnăturilor şi a ştampilelor puse pe sute de coli, a nesfârşitelor xeroxuri. Mai mult, există şi transparenţă, siguranţa legalităţii, dar şi avantajul modificărilor făcute în timp real”, afirmă primarul Gabriel Ţolea.

Gheorghe Melente: „Este un lucru bun, elimină drumurile, munca şi volum mare de maculatură”

Primarul Gheorghe Melente spune că foloseşte deja sistemul digitalizat, care are multe avantaje. Elimină drumurile, munca şi volum mare de maculatură, întârzierea prelucrării documentelor, clarificările sau, după caz, completarea de documente ori solicitarea de orice alte situaţii: „Noi folosim acest sistem digitalizat, chiar dacă nu era obligatoriu până acum. De aproximativ doi ani nu am mai depus nici un proiect pe suport hârtie, inclusiv proiectul de asfaltare prin PNDL tot digital l-am depus. Semnătura electronică au aplicat-o toţi, iar eu am avut şansa ca în departamentul de achiziţii să avem un angajat foarte bun. Este adevărat, procedura obţinerii semnăturii electronice este mai greu de realizat, inclusiv eu am o astfel de semnătură, pentru-un proiectul depus prin Grupul de Acţiune Locală de Pescuit (FLAG) Lotru – Olt Mijloc, pentru amenajarea pieţei. Prin urmare este un lucru bun, elimină drumurile, munca şi volum mare de maculatură şi se verifică mult mai repede documentaţia, pentru că se depune etapizat, aşa se fac paşi mai departe. Nu se mai depun teancuri de hârtii, cum depuneam până acum, nu se mai iau acele studii de fezabilitate, partea tehnică şi partea economică pe suport hârtie”, a precizat primarul localităţii Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *