Frânceştiul va avea străzi noi şi cel mai frumos centru civic

 Breaking News

Frânceştiul va avea străzi noi şi cel mai frumos centru civic

Frânceştiul va avea străzi noi şi cel mai frumos centru civic
mai 12
18:05 2020

La Frânceşti, proiectul de modernizare a şcolii din centru s-a finalizat,dispensarul din localitate este o locaţie nouă, conform standardelor. Şi primăria cea nouă prinde contur, astfel încât localitatea va avea în curând un centru civic frumos: „Pentru amenajarea centrului civic al localităţii am achiziţionat terenul fin faţa locaţiei vechi. S-a finalizat iluminatul public, iarăşi un lucru cerut şi benefic pentru oameni, iar în centrul localităţii vom avea inclusiv o sală de sport. Este vorba despre o sală cu 103 locuri, o lucrare care are o valoare de proiectare de un milion şi jumătate de euro, ceea ce o să aducă un plus de valoare. Este un proiect finanţat prin Compania Naţională de Investiţii. În 2016, când am devenit primar, am depus la Compania Naţională de Investiţii solicitări de finanţare pentru Căminul Cultural Genuneni, Sala de sport din Frânceşti, Complexul Sportiv din Frânceşti şi mai sunt şi alte proiecte depuse la CNI, pe care nu aş vrea să le dezvălui în momentul de faţă, ci doar atunci când vom obţine finanţarea”, a precizat primarul localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Infrastructura, pe lista de priorităţi a primarului

Daniel Paraschiv a reuşit să asfalteze câte un drum în fiecare sat al localităţii. „Am reuşit să trecem prin cele nouă sate unde am asfaltat cel puţin un drum, iar acum deja trecem la etapa a doua de asfaltări. În 2017 am început din satul Genuneni cu această campanie de asfaltare, şi am finalizat în zona Dezrobiţi, Surpate, Moşteni şi Băluţoaia. Acum vom începe cu etapa a doua de asfaltare, şi tot din satul Genuneni. La sfârşitul mandatului vom avea 15 kilometri de interes local, plus 10 kilometri de drum judeţean”, spune primarul Daniel Paraschiv. Localitatea Frânceşti are peste 216 kilometrii de drumuri de interes local, şi după ce va finaliza şi etapa a doua de asfaltare, primarul spune că vor rămâne aproximativ 3 kilometri neasfaltaţi: „Avem pregătit un proiect pentru asfaltarea drumurilor pe o lungime de 7 kilometri, dar, până vom ajungem acolo, oamenii trebuie să ştie că ne-am propus ca, până în 2024, să finalizăm tot ceea ce înseamnă asfalt”, a precizat Daniel Paraschiv.

Daniel Paraschiv: „Atragerea investitorilor şi dezvoltarea turismul, sunt proiecte pe termen scurt luate în calcul”

„Avem şansa să ducem localitatea aceasta colo unde îi este locul, adică, dacă este a treia localitate din judeţ trebuie să arate şi ca a treia localitate din judeţ. Până acolo trebuie să avem infrastructura bine pusă al punct. Mai mult, avem două mănăstiri şi este important că am reuşit să rezolvăm cele două drumuri şi a început să crească numărul turiştilor care urcă la mănăstirea Surpatele. Acest drum pune astăzi în valoare localitatea, deşi înainte era foarte îngust şi plin de gropi, iar autocarele nu puteau să urce acolo. A fost un zvon cum că Faurecia a vrut să vină aici, la Frânceşti, dar acestea sunt zvonuri false. Dacă nu ai infrastructură nu îţi vin investitori. Noi încercăm să implementăm aceste utilităţi pentru a deveni atractivi, este o zonă frumoasă şi merită dezvoltată, dar  atragerea investitorilor şi dezvoltarea turismul sunt proiecte pe termen scurt, luate în calcul”, mai spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...