Lucrările s-au realizat conform graficului, la Pietrari

 Breaking News

Lucrările s-au realizat conform graficului, la Pietrari

Lucrările s-au realizat conform graficului, la Pietrari
mai 21
10:24 2020

Elena BUDI

Chiar dacă pandemia şi-a pus amprenta asupra întregii ţări, în comuna Pietrari, primarul Nicolae Moraru mărturiseşte că lucrările au fost efectuate conform graficului. Cea mai importantă investiţie locală priveşte asfaltarea a 18 drumuri comunale, prin PNDL-2, care în curând vor fi finalizate. Printre acestea se numără drumurile Coastele Cernii 1 şi 2, uliţele La Nicula, La Rădescu, La Cozma, uliţa secundară La Câmpeni, uliţa Iazul Morii, drumul vicinal Iazul Morii, Valea Şcolii, Locul Merii, Brânteşti, Buceni, La Gheaţă, etc. În total, localitatea Pietrari este asfaltată în proporţie de 85%. Anul acesta, primăria a finalizat procedura de achiziţie de lucrări pentru un trotuar pietonal pe o lungime de 1,5 kilometri (DN167), din centrul localităţii până la limita cu comuna Bărbăteşti, această proiect fiind realizat din bugetul local.

Asfaltul şi canalizarea, prioritare 

În cursul acestei luni se va finaliza amplasarea a 40 de lămpi în cadrul proiectului de  modernizare a iluminatului public, pe cele 2 uliţe rămase. Totodată, în localitate se mai realizează o extindere de şapte kilometri a reţelei de canalizare, prinsă în masterplanul ADI Apa Vâlcea, iar primarul speră că anul acesta se vor face de asemenea paşi importanţi în privinţa acestui proiect. Primarul comunei Pietrari a primit la ultima rectificare bugetară 38.000 de lei, şi spune că momentan este mulţumit de alocare. „Cred că acum au fost mult mai corecţi, deoarece au respectat toate prevederile referitoare la împărţirea banilor. Anul acesta cred că este prima dată când s-au repartizat sumele în funcţie de numărul de locuitori pe care îi are localitatea”, a spus primarul comunei Pietrari. În această perioadă primarul, împreună cu echipe specializate au dezinfectat toată localitatea, căile de acces, uliţele şi toate locurile des frecventate, zilnic, folosind hipoclorit de sodiu. 

Porcii mistreţi distrug în continuare recoltele

Lăsând  virusul de o parte, în localitatea Pietrari cea mai mare problemă cu care se confruntă cetăţenii şi autorităţile locale este atacul porcilor mistreţi, o problemă gravă pentru care măsurile de rezolvare a acestei situaţii lasă de dorit. „Observ că nu se iau măsuri în această privinţă mai deloc, puţinul teren de cultură pe care îl avem este devastat de porcii mistreţi, oamenii nu pot să mai cultive şi să îngrijească pământul din cauza porcilor şi pur şi simplu nu avem cu ce să ne protejăm, nu ştim cum să rezolvăm această problemă”, a mărturisit primarul Nicolae Moraru. Pe toată durata pandemiei copiii din comuna Pietrari au beneficiat de şcoala online, cu ajutorul cadrelor didactice din comună. La Pietrari nu sunt decât foarte puţini copii săraci, dar şi pentru aceştia primarul, împreună cu cadrele didactice au sărit în ajutor, oferindu-le materialele necesare pentru a nu rămâne în urmă cu lecţiile. În ceea ce priveşte examenul naţional, primarul asigură faptul că a dotat şcoala cu un termoscanner de ultimă generaţie, a repartizat sălile de clasă conform normelor propuse de comitetul pentru situaţii de urgenţă, pentru ca elevii să se poată pregăti într-un mediu curat şi protejat pentru examenul pe ce urmează să îl susţină. Tot pentru elevi, primarul a achiziţionat din bugetul local table inteligente pentru toate sălile de clasă, pentru ca aceştia să poată învăţa în cele mai bune condiţii.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...