Toma Peştereanu: „Şcoala pe calculator sau telefon nu este şcoală şi nu este o soluţie bună pentru toţi copiii”

 Breaking News

Toma Peştereanu: „Şcoala pe calculator sau telefon nu este şcoală şi nu este o soluţie bună pentru toţi copiii”

Toma Peştereanu: „Şcoala pe calculator sau telefon nu este şcoală şi nu este o soluţie bună pentru toţi copiii”
mai 21
13:21 2020

Primarul Toma Peştereanu, fiu de dascăli, nu este de acord cu şcoala pe internet şi spune că nu e o soluţie bună, foarte mulţi copii nu reuşesc să ţină pasul la cursurile online: „Părerea mea este următoarea: învăţământul nu se poate face de acasă, toată perioada aceasta prestaţia şcolii online a fost de toată jena, nu mai putem vorbi de performanţă. Copiii au rămas în urmă cu lecţiile, nu sunt obişnuiţi cu această metodă. O problemă destul de complicată este conectarea pe anumite platforme sau au dificultăţi tehnice, le lipsesc calculatoarele, instrumentele pentru evaluare, sau mulţi nu au în zonă internet. Şcoala pe calculator sau la telefon nu este şcoală, nu este o soluţie bună pentru toţi copiii. Elevii cu rezultate slabe la învăţătură sigur nu reuşesc să ţină pasul la cursurile online. Într-o colectivitate se poate lucra cu elevul. Acasă, elevii sunt distraşi de la atenţia temelor, nu au grija şcolii, a temelor, nu au atenţia îndreptată în procent de 100% spre procesul de învăţământ. Consider că din toamnă trebuie găsită o soluţie, dar nu online, pentru că noi nu suntem pregătiţi pentru a face învăţământ la distanţă. Să găsească soluţii de igienă, de păstrare a distanţei, de micşoare a numărului de elevi, de alocare a fondurilor periodic pentru modernizarea şcolilor, pentru susţinerea familiilor defavorizate”, precizează primarul localităţii Costeşti, Toma Peştereanu.

Primarul critică actualul guvern şi spune că este necesar un pachet de măsuri ferme şi concrete care să sprijine partea economică şi socială, măsuri menite să încurajeze economia ţării, dar şi să le dea încredere salariaţilor, angajatorilor şi tinerilor care se află în situaţii critice, că această criză poate fi depăşită:

„Dar pe noi, primarii, nu ne bagă în seamă aceşti guvernaţi, noi nu contăm pentru ei. Ştiu doar să ne traseze sarcini, fără să se aloce fonduri privind dispoziţiile trasate administraţiilor locale. În această perioadă, privind investiţiile în localitate s-au finalizat lucrările de asfaltare şi lucrăm la modernizarea dispensarului uman din localitate. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce programe de finanţare mai apar”, afirmă primarul Toma Peştereanu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...