Fostul arbitru Claudiu Tomoiagă candidează la Primăria Budeşti

Fost fotbalist şi arbitru, actualmente observator AJF Vâlcea, Claudiu Adrian Tomoiagă (40 ani) candidează pentru funcţia de primar în comuna Budeşti.

Claudiu Tomoiagă este absolvent al Facultăţii de Electromecanică Sibiu şi posesor al unui master în Tehnica Auditului Energetic la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine – Universitatea Politehnica Bucureşti. Căsătorit şi tatăl a două fetiţe, Claudiu este director regional de vânzări la Hirsch Porozell, o multinaţională austriacă care produce polistiren şi face parte din grupul Hertz.

Pentru a avea timpul necesar pentru job, familie şi candidatura la Primăria Budeşti, Claudiu renunţă pentru moment la postul de observator AJF. „Probabil sunt singurul observator de fotbal care candidez la o primărie. Pe moment, renunţ să mai fiu observator, pentru că îmi ia cam 6-7 ore la un meci. Niciodată să nu spui niciodată, este posibil pe viitor să revin în fotbal” spune Tomoiagă.

„Primăria trebuie să lucreze la infrastructură”

În urmă cu patru ani, tânărul a candidat fără succes ca independent la un post de consilier local la Budeşti. Acum, el îşi depune candidatura la postul de primar din partea USR PLUS.  „Eu sunt membru în USR şi m-am decis sa candidez la Primăria Budeşti, după ce am văzut că  nu s-a făcut mai nimic la noi în comună. Eu îmi doresc trei lucruri: să cresc calitatea vieţii oamenilor, să atrag fonduri europene pentru comunitate şi să cresc numărul investitorilor, pentru că în zonă este mult teren disponibil. Ca sa atragem investitori, Primăria trebuie să aducă în comună utilităţile, acum nimeni nu are canalizare şi gaze, există doar apă.  Nu vine nimeni să facă fabrici noi şi să aducă vidanja, trebuie lucrat la infrastructură şi aşa creşti şi calitatea vieţii locuitorilor comunei”.

Fostul arbitru îl va avea ca adversar pe actualul primar, Ionel Vlădulescu (PNL). „Este momentul ca noi, tinerii să luam taurul de coarne şi să facem ceva pentru această societate. Budeşti este cea mai bogată comună din judeţ. Eu sunt optimist, sper ca lângă mine şi de URS PLUS să vină tineretul şi oamenii care nu aveau variantă viabilă între PSD şi PNL. Oamenii din Budeşti îşi doresc o schimbare, îşi doresc să trăiască bine într-o suburbie a Vâlcii. Dacă se va face zona metropolitană, Budeşti va fi înglobată în Râmnicu Vâlcea”.

„Arbitrajul te modelează”

Claudiu Tomoiagă a jucat fotbal ca mijlocaş central la nivel de Liga a III-a, la FC Oltchim, Chimia Rm. Vâlcea şi Universitatea Sibiu. La 21 de ani a renunţat la cariera de fotbalist pentru cea de arbitru, după ce tocmai fusese promovat la nivel de Liga a III-a. A fluierat peste 1500 de jocuri oficiale în decurs de 20 de ani (1996-2016), după care a devenit observator AJF (2016-2019). A învăţat meserie de la tatăl său, Grigore Tomoiagă care a fost şi el arbitru şi şef al Comisiei de Arbitri din cadrul AJF. „La fotbal şi la politică se pricepe toată lumea, sunt lucruri diferite. Administraţia este un domeniu nou pentru mine, însă primordial este să vrei să faci bine comunitătii. Fotbalul şi arbitrajul te modelează, cunoşti multă lume, multe opinii, afli nevoile oamenilor din zonă, pentru că în tribună ai ocazia să discuţi cu mulţi spectatori”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *