Toma Ciolacu: „Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizăm nimic”

 Breaking News

Toma Ciolacu: „Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizăm nimic”

Toma Ciolacu: „Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizăm nimic”
mai 25
08:59 2020

La Stroeşti, cea mai mare parte a proiectelor din această perioadă au fost realizate cu bani din bugetul local şi cu fonduri guvernamentale atrase. Primarul Toma Ciolacu a început mandatul cu depunerea a cinci proiecte pe Ordonanţa de Guvern 28, privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 3,5 kilometri, un alt proiect finalizat fiind cel privind reabilitarea dispensarului comunal:

„Vreau să subliniez că avem un dispensar cu condiţii pe care multe clinici din ţară nu le au, unde îşi desfăşoară activitatea doi medici minunaţi şi un medic stomatolog de excepţie. Dintre cele cinci proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării doar acestea ne-au fost finanţate. Am mai depus un proiect, de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri şi pentru construirea a cinci punţi pietonale, dintre care una este realizată, cu bani pentru situaţii de urgenţă, desfăşurat în satul Obrogeşti. Tot pe situaţii de urgenţă ne-au fost alocaţi bani pentru construcţia unui pod peste pârâul Cerna, în satul Cireşu, investiţie la care se lucrează în continuare. Am mai reuşit punerea în siguranţă a unui pod, tot în satul Cireşu, în punctul Măgura, proiect care se va executa în această primăvară. Celelalte poduri şi podeţe am reuşit să le reparăm cu bani din bugetul local. Sunt mulţumit, fiindcă tot ceea ce am făcut sunt lucruri care rămân. În primul rând, pentru mine a fost importantă funcţionarea aparatului administrativ, funcţionarea şcolilor şi a dispensarelor. Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizezi nimic. Cred că a fost bine, am avut un mandat bun, eforturile mele au dat roade şi sunt mulţumit, astfel că voi continua în acelaşi fel şi în următorul mandat”, a mai precizat primarul Toma Ciolacu.

Toma Ciolacu: „Localitatea va avea canalizare”

În localitate nu există reţea de canalizare, dar primarul Toma Ciolacu are deja documentaţia perfectată pentru a o depune proiectul pe un program de finanţare. Localitatea a fost prinsă în cadrul POIM 2014 – 2020, dar, la ultima vizită în teren s-a luat decizia ca, împreună cu alte 10 comune, să fie eliminată din acest program de finanţare europeană, fiindcă nu întruneşte criteriile de eligibilitate:

„Mie îmi pare rău, fiindcă puteam să accesăm bani pentru înfiinţarea reţelei de canalizare prin Ordonanţa de Guvern 28. Tot răul va fi spre bine, pentru că localitatea va avea canalizare, oamenii au înţeles de ce am fost scoşi, iar acest lucru este cel mai important. Relieful localităţii nu permite o reţea de canalizare clasică, gospodăriile sunt sub nivelul drumurilor, şi atunci vom avea nevoie de un sistem de canalizare cu vacuum, prin folosirea presiunii diferenţiate a aerului şi gravitaţii pentru a transporta rapid apa uzată. Important este faptul că, în localitate există reţea de apă, iar locuinţele sunt racordate la sistem, toate gospodăriile având apă la robinet. .php?post=15977&action=edit

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...