Gheorghe Dumbravă: „Imaginea mea se reflectă prin ceea ce fac pentru cetăţenii acestei localităţi”

 Breaking News
  • No posts were found

Gheorghe Dumbravă: „Imaginea mea se reflectă prin ceea ce fac pentru cetăţenii acestei localităţi”

Gheorghe Dumbravă: „Imaginea mea se reflectă prin ceea ce fac pentru cetăţenii acestei localităţi”
mai 26
13:18 2020

Primarul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii. Gheorghe Dumbravă administrează de 8 ani comuna Stoeneşti, fiind ales la ultimele alegeri locale cu cel mai mare procent din ţară, 95%. În interviul care urmează ne spune cât de mult a contat culoarea politică în obţinerea fondurilor de la Guvern sau a celor europene. Dacă va mai candida pentru următorul mandat, dar şi ce proiecte pregăteşte în vederea modernizării infrastructurii locale, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Şcolile sunt închise de mai bine de două luni, iar recomandarea Ministerului Educaţiei a fost mutarea cursurilor în online. Cum se desfăşoară şcoala în vremea coronavirusului, în localitatea Stoeneşti?

Gheorghe Dumbravă: Întreaga comună este conectată la internet, iar în localitate am avut 7 cazuri de copii care nu puteau să îşi desfăşoare cursurile online deoarece aveau un singur telefon sau o tabletă pe care lucrau toţi fraţii. În situaţia aceasta, împreună cu colegii din primărie ne-am donat o parte din salarii, astfel încât am reuşit să achiziţionăm 10 tablete pe care le-am oferit copiilor care nu aveau posibilitatea să îşi desfăşoare aceste cursuri online. Mai mult, aştept să fiu informat de directorul şcolii dacă respectivii copii nu au posibilitatea abonamentelor privind accesul la internet, fiindcă pot să le ofer inclusiv cartele cu minutele necesare privind conectarea le internet.

Impact real: Activitatea didactică a intrat într-o nouă epocă. Şcolile din Stoeneşti pot să respecte cerinţele moderne?

Gheorghe Dumbravă: Pentru şcoala din centrul localităţii s-a finalizat proiectul de dotare cu 20 de calculatoare şi 20 de videoproiectoare, este mobilier în toate sălile de clasă, iar modernizarea clădirii va începe în această perioadă. Proiectul va demara cu bani europeni atraşi prin POR şi se vor executa lucrări pentru extinderea şcolii cu încă trei săli de clasă, construirea unui teren sintetic, schimbarea instalaţiei sanitare, electrică şi anveloparea clădirii. În cadrul proiectului se va amenaja şi o parcare cu 7 locuri. Va fi una dintre cele mai moderne şcoli din judeţ, care va concura cu cele din mediul urban. Este o locaţie modernă, aşa cum îi stă bine unei localităţi care se respectă, şi cred că, în aproximativ o lună, vom desemna şi constructorul pentru a beneficia de timpul acesta liber în sensul de a ne apuca de lucrările interioare. Este primul meu proiect prin POR, iar valoare de 500 de mii de euro. Avem destul de avansat inclusiv proiectul privind construirea unei săli de sport în curtea şcolii. Pentru mine, imagine mea se reflectă prin ceea ce fac pentru comunitate, prin urmare toate proiectele sunt extrem de importante, însă şcolilor le-am dat întâietate. În localitate avem construită din temelii una dintre cele mai moderne grădiniţe din judeţ. Clădirea s-a construit în satul Dobriceni, în locul unde până când am devenit primar copiii îşi desfăşurau activitatea într-o clădire cu pereţii scorojiţi, cu sobe de teracotă şi cu tavane care în orice moment stăteau să cadă, plus toaletă în curte. Clădirea este veche de peste un secol, era ceva greu de imaginat. Astăzi totul este schimbat, şi mă mândresc.

Impact real: Ce alte probleme aţi întâmpinat în această perioadă?

Gheorghe Dumbravă: În localitate am reuşit să modernizez toate cele cinci cămine culturale. Pentru căminul cultural din centrul localităţii am depus proiectul la Compania Naţională de Investiţii, privind modernizarea, dotarea şi extinderea, dar, o dată cu întocmirea documentaţiei s-a descoperit faptul că pământul de sub căminul cultural din centrul localităţii nu era al primăriei, proprietară fiind cooperaţia. Fosta conducere a administraţiei locale a avut un proces cu cooperaţia şi a pierdut acest teren. Am aflat abia când am fost nevoiţi să dovedim că terenul este în proprietatea primăriei. Cu toate acestea, în şedinţa din luna mai a Consiliului Local avem pe ordinea de zi aprobarea pentru acest teren. Toate aceste lucruri nu fac altceva decât să prelungească demararea proiectului privind modernizarea acestui cămin cultural. Cu ocazia aceasta vom cumpăra cei 1795 de metri de teren, şi vom realiza proiectul.

Impact real: În 2012 eraţi nemulţumit de felul cum arăta localitatea, de ritmul lent în demersul pentru implementarea principalelor proiecte bazate pe necesităţile localnicilor. Nu exista un centimetru de asfalt pe uliţe, iar apa şi canalizarea erau la stadiul de vis. Cât aţi reuşit să realizaţi din tot ceea ce v-aţi propus în urmă cu 8 ani?

Gheorghe Dumbravă: Într-un procent destul de mare, toate aceste utilităţi le vom finaliza. Cineva din sat, zilele trecute, făcea afirmaţii că în localitate nu există staţie de epurare. Mi-am dat seama cu această ocazie că o mare parte dintre oameni nu ştiu câte investiţii, câţi bani europeni şi guvernamentali s-au atras în localitate şi de aceea cred că trebuie să-i informez mult mai bine. Prin urmare, le spun oamenilor că la Stoeneşti există staţie de epurare de 5 ani, iar la proiectul de extindere a reţelei de apă se lucrează în prezent, având termen de finalizare în toamna acestui an. Constructorul ne-a asigurat că într-o lună va termina. Investiţiile s-au derulat normal în această perioadă. Proiectul se derulează cu bani europeni, este un proiect integrat, iar valoarea investiţiei este de 2,5 milioane de euro pentru apă şi canalizare în cele cinci sate care au alcătuit, în trecut, fosta comună Cacova. Bani europeni atraşi, în sumă de 500 de mii de euro au fost folosiţi şi pentru construirea grădiniţei din satul Dobriceni. Prin PNDL-2 am reuşit de asemenea să derulăm un proiect de 2 milioane de euro pentru canalizare în restul comunei Stoeneşti şi un alt proiect, de 500 de mii de euro pentru extinderea reţelei de apă în satul Zmeurăt. Cu aceste investiţii închidem într-un procent destul de mare tot ceea ce înseamnă apă şi canalizare în comuna Stoeneşti. Ne vor mai rămâne mici extinderi, pentru câteva gospodării, dar nu sunt perspective, deoarece zonele nu sunt populate.  

Impact real: Ce aţi dori să realizaţi în perioada următoare, la Stoeneşti?

Gheorghe Dumbravă: Sunt mulţumit de cele două mandate, iar toate aceste lucruri s-au realizat datorită colegilor din această primărie. Sunt mândru de ei, şi le mulţumesc. Voi mai candida un mandat, pentru a finaliza toate proiectele propuse, iar când fac această remarcă mă refer la faptul că mai avem nevoie în localitate de înfiinţarea reţelei de gazele naturale şi de asfaltarea pe ultimii 11,2 kilometri a drumurilor comunale. Documentaţia proiectului de modernizare a infrastructurii este finalizată, aşteptăm programul de finanţare. După finalizarea celui de-al treilea mandat nu voi mai candida, şi o spun cu certitudine, fiindcă am dus localitatea acolo unde am promis. Le mulţumesc cetăţenilor că mi-au dat şansa să dovedesc acest lucru, iar între politică şi administraţie, îndrumător a fost cetăţeanul, oamenii m-au determinat să le rezolv problemele pe care le-au avut.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...