Virgil Pîrvulescu: „Râmnicul are nevoie de oportunităţi de deschidere a sectoarelor de muncă şi economice, atrăgătoare pentru tineri”

 Breaking News

Virgil Pîrvulescu: „Râmnicul are nevoie de oportunităţi de deschidere a sectoarelor de muncă şi economice, atrăgătoare pentru tineri”

Virgil Pîrvulescu: „Râmnicul are nevoie de oportunităţi de deschidere a sectoarelor de muncă şi economice, atrăgătoare pentru tineri”
mai 27
18:34 2020

Într-un oraş în care tinerii pleacă „în lume” după un loc de muncă mai bine plătit nu contează câte borduri se pun şi cât bitum se toarnă. O administraţie locală fără un sector privat dinamic nu va avea niciodată dezvoltare locală, iar pentru această problemă există soluţii care pot fi uşor identificate, dacă există conexiune cu realitatea din teritoriu, este de părere Virgil Pîrvulescu,candidat la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL.

În viziunea lui Virgil Pîrvulescu există trei ingrediente vitale pentru dezvoltarea oraşului, care se află la îndemâna unui primar: cetăţenii acestui oraş, investitorii şi turiştii care vizitează localitatea. Acestea sunt principalele instrumente necesare unei administraţii pentru dezvoltarea unei localităţi:„oamenii, investitorii şi turiştii”:

„Meseria de bază în oraşul nostru este meseria de vânzător, şi asta fiindcă tot ceea ce a însemnat ramură economică dezvoltată a Râmnicului a dispărut. Vorbim despre industria chimică şi industriile adiacente, acestea nu se mai regăsesc pe raza oraşului nostru. Totul se propagă ca o furtună din cauza managementului acestui oraş, unde tot mai mulţi oameni sunt în situaţia în care se izbesc de costurile care cresc, în comparaţie cu veniturile. Se pune totuşi întrebarea cine ne-a ţinut în zona aceasta, a salariilor atât de mici? Nu cumva există o înţelegere la nivel local în care un număr limitat de societăţi comerciale, printr-o politică salarială defectuoasă, şi-au propus să ne aducă pe noi în zona aceasta? Sunt o serie de factori avuţi în vedere la această analiză a nivelului salarial. Este nevoie de atragerea unor investitori care să ofere venituri atractive şi oportunităţi de deschidere a sectoarelor de muncă şi economice atrăgătoare pentru tineri”, spune Virgil Pîrvulescu, în calitate de candidat la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL.

Virgil Pîrvulescu: „Este necesară identificarea unei zone de dezvoltare a unor parcuri industriale”

Vâlcea face parte dintre zonele din care au plecat într-un procent foarte mare tinerii, iar lupta cu fenomenul îmbătrânirii demografice s-a accentuat. Râmnicul este printre oraşele cu cele mai mici venituri salariale la nivel naţional,ceea ce însemnă că şi zona de dezvoltare a consumului poate fi influenţată de acest nivel al veniturilor fiecărui cetăţean. În opinia lui Virgil Pîrvulescu, administraţia publică locală trebuie să stopeze migraţia tinerilor, intervenind asupra nivelului salarial şi propunând un altfel de management. În acest sens, primăria ar trebui să dezvolte un parc industrial care să genereze noi locuri de muncă:

„Trebuie să acţionăm obligatoriu în zona aceasta, de creştere a salariilor şi de dezvoltare durabilă a oraşului nostru. Prin urmare, este necesară identificarea unei zone de dezvoltare a unor parcuri industriale în care tehnologia şi complexitatea activităţilor desfăşurate să ofere diversitate privind oferta locurilor de muncă de aşa manieră încât cei care vor fi angajaţi să poată beneficia de salarii mult mai mari faţă momentul actual. Cu un venit mai mare, cetăţenii pot să îşi îmbunătăţească viaţa şi să nu mai plece în lume după un loc de muncă mai bine plătit. Însă, pentru a ajunge la acest nivel trebuie să acţionăm împreună. Putem noi, în calitate de cetăţeni, să ajungem la o situaţie în care salariul să fie unul care să ne mulţumească, pentru un trai decent? Da, se poate, dar asta prin vot. Poate administraţia publică locală să intervină asupra nivelului salarial? Cu siguranţă poate, iar eu propun un altfel de management, printr-o implicare activă, astfel încât primăria să achiziţioneze terenurile aflate în zona platformei Oltchim, necesare construcţiei parcului industrial, care să genereze locuri de muncă.

Acest lucru nu este însă suficient, este obligatoriu să intervenim, pentru că trebuie să salvăm ceea ce mai este pe platforma chimică, fiindcă este nevoie de aceea acţiune care să conducă la o continuitate a activităţii de termoficare a oraşului Râmnicu Vâlcea. Este nevoie de crearea acelei societăţi independente prin care primăria oraşului să achiziţioneze bunurile necesare construirii noii societăţi, şi asta fiindcă falimentul CET nu înseamnă doar cei aproximativ 500 de angajaţi care au plecat acasă. De CET sunt dependenţi şi salariaţii de la cariera de calcar Bistriţa, apoi Salrom, Oltchim şi noi, cetăţenii acestui oraş, beneficiari ai agentului termic. Este un întreg lanţ pe care noi trebuie să-l gestionăm. Oamenii aceştia nu trebui să meargă acasă, oamenii aceştia au nevoie de venituri. Atunci avem nevoie de o administraţie publică locală competentă, care să înţeleagă mecanismele pieţei”, afirmă Virgil Pîrvulescu.

Virgil Pîrvulescu: „Nu ai cum să realizezi lucruri mari dacă nu reuşeşti mai întâi să defineşti lucrurile mari”

„În opinia mea, ca să conduci ai nevoie de viziune. Nu ai cum să realizezi lucruri mari dacă nu reuşeşti mai întâi să defineşti lucrurile mari. Acest oraş are nevoie de atragerea investitorilor,care să acorde venituri decente locuitorilor. În programul meu electoral există un proiect privind parteneriatele publice-private prin care să putem stabili un nivel al salariului minim net pentru respectiva societate, de aşa manieră încât să genereze o zonă a concurenţei între operatorii economici existenţi pe piaţă. Fiindcă este ştiut: dacă o societate oferă un salariu atractiv se creează concurenţă. În momentul acela este nevoie de forţă de muncă mult mai mare decât ceea ce avem în prezent în Râmnic. Până la acest punct, oamenii trebuie să recapete încrederea de a se întoarce acasă. Eu sunt hotărât şi am stabilit că trebuie să mergem spre viitor, să facem ceva în oraşul nostru. Avem nevoie de stabilitate şi de predictibilitate, de condiţiile în care cetăţenii oraşului nostru să aibă un venit corespunzător traiului de zi cu zi. Administraţia publică locală a unui oraş are obligativitatea de a crea facilităţi privind atragerea investitorilor, astfel încât copiii acestui oraş să rămână acasă. Într-un oraş în care toţi tinerii pleacă „în lume” după un loc de muncă mai bine plătit, nu contează câte borduri se pun şi cât bitum se toarnă, au nevoie de o viaţă mai bună”, mai spune Virgil Pîrvulescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...