Adrian Sandu: „Trebuie să recurgem la sprijin pentru populaţie din toate părţile, oamenii şi sănătatea sunt pe primul plan.”

 Breaking News

Adrian Sandu: „Trebuie să recurgem la sprijin pentru populaţie din toate părţile, oamenii şi sănătatea sunt pe primul plan.”

Adrian Sandu: „Trebuie să recurgem la sprijin pentru populaţie din toate părţile, oamenii şi sănătatea sunt pe primul plan.”
mai 28
18:07 2020

Prim vicepreşedintele filialei Pro România Vâlcea, psihologul şi preşedintele Colegiului Psihologilor Filiala Vâlcea, Adrian Sandu, spune că, din punctul său de vedere, autorităţile publice nu au gestionat cum trebuia această criză. Acesta ne mărturiseşte că , deşi am intrat într-o stare oarecare de relaxare, precauţia este singurul mod prin care putem să ne ferim de virusul Covid-19.

Impact real: Cum vedeţi dumneavoastră această stare de alertă, oamenii pot să respire mai uşuraţi? Credeţi că este în regulă să ne relaxăm, deşi numărul cazurilor de infectare este în creştere?               

Adrian Sandu: Consider că trebuie sa fim conştienţi că pericolul nu a dispărut, şi să ne comportam ca atare. Relaxarea va avea succes dacă şi numai dacă fiecare dintre noi va fi responsabil atât pentru propria persoană, cât şi pentru societate, în ansamblu.

Impact real: Ce credeţi că se va întâmpla cu alegerile locale? Se vor amâna pentru anul viitor, sau se vor găsi alte soluţii?

Adrian Sandu: Dacă vom înţelege să nu abuzăm de această perioadă de relaxare prin care trecem şi să respectăm anumite reguli, cred că se pot organiza alegerile la sfârşitul lunii septembrie, poate chiar la începutul lunii octombrie. După părerea mea, trebuie pus accentul pe votul prin corespondenţă şi votul online securizat. Este posibil şi benefic, mai ales că ne aflăm în plin proces de digitalizare. Toate forţele politice clamează asta, de ce nu ar pune şi în practică?

Impact real: Consideraţi că, la nivel judeţean şi la Râmnicu Vâlcea s-au luat măsuri adecvate, autorităţile locale au acţionat corespunzător faţă de alte judeţe?

Adrian Sandu: Numărul scăzut de cazuri arată că măsurile au fost eficiente. Totuşi, există informaţii că au fost făcute şi achiziţii care nu au legătură cu pandemia. Mă refer la nişte achiziţii publice făcute recent de Spitalul Judeţean. Dar, la acest subiect, trebuie să răspundă preşedintele Consiliului Judeţean. Sunt de părere că Direcţia de Sănătate Publică a acţionat bine, reuşind să ţină sub control tot judeţul, în această pandemie.

Impact real: Credeţi că această stare de alertă a fost o idee bună pentru stadiul în care ne aflăm, sau situaţia se va agrava rapid, datorită acestei libertăţi oferite de Guvern, şi va deveni un haos total?

Adrian Sandu: Acest lucru depinde de fiecare dintre noi, de modul în care vedem gravitatea acestui virus. Responsabilitatea se va vedea pe parcurs, cu cât suntem mai precauţi şi avem grijă, cum atât mai mult vom fi feriţi. Până la urmă nu putem previziona cu exactitate evoluţia ulterioară.

Impact real: Dumneavoastră aţi fi luat alte măsuri, decât cele implementate la nivel de judeţ, în consecinţa acestei situaţii?

Adrian Sandu: Sunt de părere că în mare aş fi abordat aceleaşi soluţii dar, în plus, aş fi adunat o echipă de specialişti din tot spectrul politic. Nu aş fi politizat acţiunea, dimpotrivă, consider că este nevoie de toţi specialiştii din domeniu, indiferent de simpatiile şi antipatiile unora sau altora. Este nevoie de concordie naţională. Într-o astfel de situaţie trebuie să recurgem la sprijin pentru populaţie din toate părţile, fără să ne mai gândim din ce zone politice provenim, deoarece oamenii şi sănătatea sunt pe primul plan.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...